Internet verslaving is onzin!

Internet verslaving

Internet

Image via Wikipedia

De term “internet verslaving” zingt een beetje rond in de verslavingswereld en de (papieren) media…. Even iets langer kijken naar die term

Hoe kan iemand aan “het internet” verslaafd zijn? Als je tevreden bent met die woorden dan kijk je weinig verder dan je neus lang is.

De vraag is veel meer: wat DOE je daar, op dat internet van jou?
Ben je bezig met gamen, met porno, met zinloos zoeken, met programmeren met de hoop dat je ooit iets betekent op het internet?
Of ontmoet je daar mensen, deel je daar jouw passie en interesse voor je hobby, lees je en reageer je op persoonlijke berichten, werk je mee in opensource projecten?..

“Het internet is te groot om er aan verslaafd te kunnen zijn, te breed, te divers.”

Er zijn zo veel dingen die je met/op het internet kunt doen dat het ongeveer even realistisch is als zeggen dat iemand aan “straat” verslaafd is… Welke straten schuim je af op welk uur van de dag of nacht? Wat doe je daar en wat laat je er gebeuren? Natuurlijk zijn er verleidingen en genietingen op het internet. Zoals er verleidingen en genietingen zijn op straat.. Maar voegt dat toe aan je levenskwaliteit, kom je de verkeerde mensen tegen in de verkeerde steegjes of heb je het daar naar je zin en onmoet je daar vrienden?
En trouwens, de redenen om een genieting tot een verslaving te laten verworden zijn, als je wat nauwkeuriger kijkt,  eigenlijk al te breed om onder één woord (“verslaving”) te laten vallen…
Vandaar mijn stelling:

Alleen al de term “internet verslaving” is onzin!

ik ben benieuwd naar reacties

Dit bericht werd geplaatst in beeldschermafhankelijkheid, opvoeding, spreekuurvragen en getagged , door HansWest . Bookmark de permalink .

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.