Overtuigingen die helpen om verslaving te tackelen

Zonder op enigerlei wijze een belerend vingertje op te willen steken: overtuigingen, normen en waarden zijn één van de mogelijke motivaties om een verslaving (dagelijks weer) aan te pakken. En er zijn een hoop mensen die steun hebben aan een verandering in hun leven door het oppakken van bepaalde normen en waarden, een nieuw ‘geloof’ of een stevige spiritualiteit.
Ik ben benieuwd naar spreuken of gedachten of ideeën die daarbij op dreef helpen.
Dingen die ik van mijn klanten hoorde zal ik hier verzamelen. Maar als jij een toevoeging hebt: graag! (vertel er even bij of je prijs stelt op anonimiteit of niet)
Dus alsjeblieft géén bolle “ik zou moeten”-praat maar motivaties die jou ook echt hielpen bij de start, of die helpen helpen om jouw keuzes te maken in het leven van alledag.

—–

terugval

Het gebruik is natuurlijk waar het om gaat als uitkomst variabele. Maar soms heb je nog niet eens gebruikt en is een terugval in een manier van denken de opmaat voor wat er straks gaat gebeuren.
-uitglijers
Het is niet stom om uit te glijden, het is jammer om te blijven liggen
H West – Omgaan met spanning

—–

Dit bericht werd geplaatst in motivaties, verslaving en getagged , , door HansWest . Bookmark de permalink .

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.