“De hypocrisie van de achterdeur”, #Spong over de #Wietpas

Advocaat Spong - De hypocrisie van de achterdeurStraks wordt in Felix Meritis het nieuwe boek van advocaat Spong gelanceerd: “De hypocrisie van de achterdeur”, waarin hij helder uiteen zet hoe het invoeren van een wietpas in wezen natuurlijk het verkwanselen is van rechten. Want in wezen is dat ook een criminele activiteit natuurlijk, omdat de overheid ineens helpt met het opzetten van clubs waarin illegale dingen gebeuren. Want, hoe wonderlijk ook -als je de schadelijkheid en verslavende capaciteit van cannabis vergelijkt met bijvoorbeeld alcohol-, cannabis wordt misschien gedoogd maar is nog altijd illegaal.

Het past misschien in het anti-softdrugs beleid van met name de Christelijke partijen (nog te begrijpen vanuit hun gedachtegoed) en de liberalen (ineens minder begrijpelijk). Maar de hele escapade is vooral gericht op de media en het oplossen van een paar relatief lokale problemen aan de Belgische grens. Maar het invoeren van de wietpas zal in de vroegere steden zeker gaan zorgen voor meer ellende. Niet voor niets twijfelen burgemeesters van grote steden er aan of zij werkelijk de uitvoering van deze wet willen gaan handhaven. De extra overlast die zich al aftekent doordat de wiet verkoop zich naar straat verplaatst zal nog wel duidelijker gaan worden in de komende tijd. Niet voor niets hebben we destijds gekozen voor bet gedogen. Het was toen immers voor de Christenen op basis van hun geloof, en voor Liberalen op basis van internationaal aanzien blijkbaar onmogelijk om cannabis gewoon te legaliseren. Inderdaad had daarmee een controle ontstaan op de productie. Da’s niet gebeurt en inmiddels hebben we cannabis die zo is opgefokt dat de THC-gehaltes bijna de term ‘soft’ beginnen te ontstijgen. En we hadden gewoon jarenlang cannabis met BTW en andere toeslagen kunnen belasten wat toch een aardig zakcent had opgebracht voor de staat inmiddels.

Maar goed, als Spong gelijk krijgt dan kon er ineens nog wel weer een draai in de ‘liberale’ standpunten komen wanneer echt duidelijk wordt wat de gevolgen van deze wet. En darbij doel ik niet op de overlast die te verwachten is. Dat is alleen maar koren op de molen van de spindocters die stemmen willen winnen met de war on drugs (die al ruim 50 jaar niet gewonnen wordt).
Nee, ik heb het eerder over de gevolgen die te verwachten zijn voor de economie.
Per slot van rekening wijken er de laatste tijd nogal wat principes voor onze economie…
*krabt zich even op hoofd*

Dit bericht werd geplaatst in @cetera en getagged , , , , door HansWest . Bookmark de permalink .

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.