Voor professionele hulp bij verslaving in huis #anderekant

Het is niet eenvoudig iemand in huis te hebben met een verslaving.
Niet voor de persoon zelf, dat is duidelijk. Maar vaak wordt vergeten hoe lastig dat is voor de medebewoners, de kinderen, de partner, de ouders, de vriend(inn)en.
Daarbij heb ik het niet eens over de overlast die verslaving zou geven. Daar hebben de media maar al te veel ‘sappige’ verhalen over.

Nee, ik heb het vooral over de pijn die het doet om toe te moeten kijken. De pijnlijkheid ervan, als je ziet dat iemand met zijn of haar mogelijkheden langzaam aan het wegzakken is in een poel van gedoe en gedonder. Dat je toe moet zitten kijken hoe iemand zichzelf iedere keer weer ondermijnt en pijn doet en met de beste bedoelingen probeert zich van de beste kant te laten zien terwijl je merkt dat je vertrouwen verliest…

Van binnen merk je dat je steeds meer afstand neemt van iemand waar je eigenlijk geen afstand van wilt nemen.

Vaak hebben mensen die aan het wegzakken zijn in een verslaving werkelijk niet door hoe mensen om hen heen proberen om het goede te doen, hoe die mensen proberen om te helpen en bij te staan. Hoe ze oprecht proberen om te helpen en te praten en te praten… Maar vaak, juist met de beste bedoelingen, doen zij precies die dingen die tegengesteld zullen gaan uitpakken…

Hoe maak je een plan waar je jezelf aan zult kunnen houden? Niet als verslaafde maar als omgeving!
Hoe ga je om met je eigen wens om te vertrouwen en hoe maak je dan afspraken waar je je ook allebei aan zult kunnen gaan houden?
Hoe laat je jezelf steunen in die zoektocht van omgaan met die mens waar je echt nog van houdt.. maar die een probleem heeft dat te glad (en te schaamtevol) is om er zonder hulp grip op te krijgen.

Contact
..neem eens contact op want er is grip op te krijgen…

PraatmetHans.nl

Last van verslaving? PraatmetHans .nl

Dit bericht werd geplaatst in verslaving en getagged , , door HansWest . Bookmark de permalink .

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.