How to Party Hard and Party Smart (www.smartconnection.nl)

Kijk, dàt vind ik nou een aardig initiatief in het oosten van het land (onder de vleugels van Tactus) dat aansluit bij fatsoenlijke en moderne manieren van verslavingszorg. Niks vingertje, maar hulp bij feesten.

Veel mensen verzuchten dat hun leven min-of-meer zal ophouden als zij zullen gaan stoppen met drinken / snuiven / slikken “omdat het vanaf nu nooit meer zo leuk kan worden als vroeger”. Het is aanvankelijk zelfs onvoorstelbaar voor veel mensen dat er ooit nog feestjes gevierd zouden kunnen worden zonder dat er voldoende is gebruikt om in een “feeststemming” te komen.

Op http://www.smartconnection.nl/ is een leuke aanzet dat feesten nuchter ook leuk kan zijn.


Het leven hoeft namelijk niet op te houden: het doel van (in ieder geval mijn) begeleiding is juist dat het leuker gaat worden door overmatig gebruik in de hand te houden. Feesten met een nuchtere stijl, dat hoort daar gewoon bij. Stoppen met (overmatig) gebruik hoeft namelijk niet te betekenen dat je voor de rest van je leven met je handjes op schoot moet gaan zitten. Sterker nog: het is eigenlijk veel èchter om te feesten zoals je werkelijk bent, zonder ingegoten moed of opgesnoven zelfrespect.
Goed, dat vereist soms even wat oefenen of wat extra aandacht voor prioriteiten, het vereist regelmatig een beetje (mentale) voorbereiding. Maar ik zou zeggen:

Party Hard
Party Smart!

(& kom andere jongeren tegen op http://www.smartconnection.nl/)

How to Party Hard and Party Smart (www.smartconnection.nl)

Dit bericht werd geplaatst in verslaving en getagged , , door HansWest . Bookmark de permalink .

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.