“Craving” afpellen, “Trek” pareren…

Craving Afpellen
Één van de lastiger momenten bij het tackelen van een verslaving, is het opvangen van de momenten van “craving”, van het gevoel van “trek”.

Laat ik even helder zijn: dat is soms knap lastig, met name als je wat langer hebt gewacht om te reageren. Dan wordt het ook wat lastiger om na te blijven denken. Daarom geef ik mijn klanten vaak een kaartje mee waarop de belangrijkste dingen staan, zodat zij een beetje houvast hebben. Maar je kan ook hieronder kijken om een idee te krijgen.

De volgende info staat in een ‘Prezi’ en dat wil zeggen dat je heen en weer kunt klikken in het geheel, òf dat je heen-en-weer kunt gaan in het ‘verhaal’ van deze Prezi door de pijltjes links en rechts te klikken (maar geef ‘m wel even de tijd om helemaal te laden, anders gebeurt er niks). (Oh, en als je in het kleine schermpje ‘hovert’ boven “more” dan kan je klikken op full screen -klik op esc om dan weer terug te keren naar klein scherm-)
Prezi’s (old style) zijn gemaakt op basis van Flash-techniek, dus helaas niet direct te gebruiken op iPhone of iPad (wèl weer met de prezi-app).

Er zit gelaagdheid in verslaving/afhankelijkheid en om die duidelijk te krijgen is het handig om ook de verschillende lagen heel bewust aandacht te geven.


Kijk maar eens:


…of je kunt natuurlijk e.e.a. ook direct op prezi.com bekijken:
Last van verslaving? Praat met Hans (.nl) !

Copyrights, 2010: West

Wanneer dit nou nog even wat meer vragen oplevert dan antwoorden, dan leg ik je dat graag verder uit.
neem hier voor informatie of een afspraak contact op met Hans .. *klik*

Wat mij betreft: laten we aan de slag gaan. En als ik je daarbij kan helpen dan hoor ik graag van je.

PraatmetHans.nl

Last van verslaving? PraatmetHans .nl

Dit bericht werd geplaatst in B - Aanpak, craving, middelen, Podcast, reguleren, uitglijders en getagged , , , , door HansWest . Bookmark de permalink .

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.