War-on-Drugs? is dat weggegooid geld?

War-on-Drugs? Weggegooid geld?

Aan alle mensen die nog bezig zijn met het criminaliseren van druggebruik en het jagen op mensen die verslaafd zijn geraakt. Met name aan alle politici die denken dat zij iets fatsoenlijks doen door te blijven schermen met de utopie dat het criminaliseren een oplossing zou zijn.
Er is inmiddels bijna geen oorlog meer die zo lang duurt als de ‘War on Drugs’. Er is geen oorlog die zoveel mensen in het gevang heeft gebracht, ter dood heeft gebracht of die, juist door de leefwijze die door criminaliteit ontstaat, zo veel doden, ook onder onschuldigen heeft veroorzaakt.
Onderzoek naar medicatie en functioneel hersenonderzoek wordt onmogelijk gemaakt door de illegale status van veel middelen die mogelijk ook een gezonde uitwerking zouden kunnen hebben als zij beter onderzocht waren en gemodificeerd zouden kunnen worden…

Mocht u nog denken: “we moeten harder optreden”?


Laat me u de resultaten geven van 50+ jaar van War on Drugs: “Wereldwijd zijn drugs nog nooit zó goedkoop geweest, nog nooit zó zuiver (en dus meestal ‘krachtig’ en nauwkeuriger te doseren) geweest als nu na 50 jaar War-on-drugs….”

Er is maar één conclusie mogelijk: Controle werkt niet.
Lees de PDF: http://t.co/1vWRsJQhui

Epiloog (in tijden van bezuiniging

En er zijn wèl andere mogelijkheden.
Informeren werkt, scholing heeft zin, vroegtijdige en langdurige behandeling zonder veroordeling maakt veel uit. Dat is inmiddels vele malen onderzocht met dezelfde uitkomst.
Zeker met de kwaliteitscontrole èn scholing èn adequate behandelvormen die vanuit BTW-heffing betaald zouden kunnen worden zouden we véél leed kunnen voorkomen – in plaats van het wegbezuinigen dat momenteel aan het gebeuren is (ik hou m’n hart vast voor het aantal ernstig verslaafden dat we net ingang van volgend jaar gaan produceren omdat beginnend verslaafden geen behandeling meer krijgen).
Zou er alstublieft iemand willen beginnen met nadenken in Den Haag A.U.B.?

Dit bericht werd geplaatst in @cetera, verslaving en getagged , door HansWest . Bookmark de permalink .

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.