Terechte onderscheiding voor Gerard Schippers #GerardSchippers

Koninklijke Onderscheiding voor Gerard Schippers

Orde Ridder van Oranje-Nassau

Deutsch: Orde Ridder van Oranje-Nassau (Photo credit: Wikipedia)

Op 25 maart 2012 bereikte Gerard Schippers de pensioengerechtigde leeftijd maar hij zit nog lang niet stil. Gerard Schippers was als bijzonder hoogleraar in dienst van Arkin (en rechtsvoorganger Jellinek). Vanaf 1999 heeft hij de in Nederland unieke bijzondere leerstoel Verslavingszorg en Zorgevaluatie bekleed bij het AMC/UvA. Daarbij heeft hij belangrijke innovaties tot stand gebracht binnen de zorg en behandeling van verslavingsproblematiek.
Wanneer je hem ziet spreken is nog steeds zijn bevlogenheid zichtbaar waarmee hij veel heeft gedaan voor de verslaafden en de verslavingszorg. Niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Hij is m.i. nooit zo druk bezig geweest met “naam maken” maar zijn invloed is groot in het veld en zal in de komende jaren hopelijk alleen nog maar groeien. Zinnetjes als “gebruik is gedrag in plaats van ervaren gevoel”, metaforen als gebruik kan ervaren worden als een rolstoel of een kruk ” en die pak je ook niet zo maar af” kenschetsen het feit dat hij niet alleen droge wetenschap bedreef maar juist de menselijke kant van de ervaring van het verslaafd zijn naar voren heeft gebracht iun de behandeling ervan.

Vriendelijk uitgesproken maar onderhuids natuurlijk harde opmerkingen als “de verslavingszorg heeft lang genoeg gewacht met klantvriendelijk werken” zijn terechte en niet mis te verstane kritieken die hopelijk in de komende jaren nog serieus genomen gaan worden door meerdere verslavingszorg instellingen, ook als het financiële mes aan twee kanten snijdt.
Mijns inziens volkomen terecht heeft Burgemeester Eberhard van der Laan dan ook een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Prof. Dr. Gerard Schippers waarin hij namens Hare Majesteit de Koningin is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De plechtigheid vond vrijdag 26 april j.l. plaats in het Stadhuis van Amsterdam.

De persoonlijke mening van Hans

PraatmetHans.nl

Last van verslaving? PraatmetHans .nl

Dit bericht werd geplaatst in @cetera, verslaving en getagged , , door HansWest . Bookmark de permalink .

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.