Rob Ford gaat afkicken zonder zijn campagne te onderbreken

Vraag: Rob Ford (de stevige blonde burgermeester van Toronto die naar eigen zeggen “issues” en “een probleem met alcohol” heeft, gaat afkicken. Over de verslaving, daar verschillende de meningen nogal over. Maar als verslavingen worden alcohol, cocaïne en crack wle genoemd genoemd.
Een goed idee, denk ik. Want hij hij heeft een vurige presentatie (niks mis mee denk ik) maar doordat hij zijn boosheid niet kan beteugelen maakt hij zichzelf soms ronduit belachelijk.

Mijn vraag aan jou: Wat vind jij van de duur?

Dat hij besluit af te kicken… Goed plan! Laat ik zeggen:
ik denk dat er wel mensen zijn die hem hebben ‘ingefluisterd’ dat zoiets inmiddels waarschijnlijk wel “handig” zou zijn. Dus verbazend vind ik het nieuwbericht dus niet.

Maar wat opvallender is: Hij gaat afkicken zonder zijn campagne wezenlijk te onderbreken. Hij blijft gewoon beschikbaar voor herkiezing, ook al gaat hij tussentijds in zijn vakantiedagen aandacht besteden aan zijn “issues”.

  • “belachelijk” zegt de één.
  • “moet te doen zijn” zegt de ander
  • “opnames korter dan een jaar hebben eigenlijk geen zin” zegt weer een volgende

Voordat ik nou van alles ga lopen vinden: Wat is jouw positie? Hoe denk jij hierover. Hoeveel kan je doen in een beperkte tijd. Hoe lang vind jij dat een behandeling voor alcohol-/cokeverslaving zou mogen duren?

Geef hieronder ens een reactie (of als je liever niet openbaar laat weten dat je hier een mening over hebt, stuur me dan een berichtje vanaf de contactpagina*
Groet,
Hans

Dit bericht werd geplaatst in @cetera, alcohol, cocaïne, spreekuurvragen en getagged , , , , door HansWest . Bookmark de permalink .

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.