Alert: Witte heroïne verkocht als cocaïne in Amsterdam

Cocaine and dollar on black backgroundEven aandacht van coke-snuivers AUB, er is witte heroïne in Amsterdam verkocht als cocaïne. Inmiddels zijn 3 mensen gestorven aan het snuiven hiervan.

Wat er gebeurt is dat je de gezuiverde heroïne niet gebruikt zoals bedoelt (spuiten) maar dat de heroïne wordt gesnoven alsof het coke zou zijn. Dat is niet alleen een tegevaller omdat het geen upper is maar juist een downer. Een downer die, gesnoven, hard binnenkomt en ook makkelijk kan leiden tot een overdosis (als deze downer zelfs het ademcentrum verdooft: de gebruiker sterft dan aan het zuurstof tekort doordat het ademcentrum in het brein te verdoofd is om nog geen genoeg adembewegingen te maken).

Dus onder cocke gebruikers: waarschuw elkaar om oplettend te zijn.

 • En wanneer jij cocaïne hebt gekocht die anders smaakt (proef dus eerst even) dan dat jij gewend bent, als er niet de smaak of de verdoving van het tandvlees is op de manier zoals je gewend bent neem dan het zekere voor het onzekere en kijk na of het echt wel om cocaïne gaat voordat je echt gaat snuiven.
 • Of wanneer je merkt dat iemand (of jijzelf) ineens met een onverwachte ontspanning reageert op een snuif, meestal volledig haaks op de manier hoe je had verwacht dat ie “binnen zou komen”, bel dan direct 112 en vertel dat je cocaïne hebt gesnoven waarvan je niet zeker weet dat het wel cocaïne is, waarvan je denkt dat het misschien wel heroïne is. Even later kan je er te zwaar van onder invloed zijn om nog te kunnen bellen…
Dit bericht werd geplaatst in cocaïne, heroine en getagged , , , , , , door HansWest . Bookmark de permalink .

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

4 gedachten over “Alert: Witte heroïne verkocht als cocaïne in Amsterdam

 1. Yep, veel Britten komen naar Amsterdam om aan drugs en alcohol los te gaan (want deze treurige zaak gaat om twee jonge britten van 21 jaar). Britten kunnen hard gaan (zoals je weet;), want hier in Amsterdam mag het allemaal wat hen betreft – je zie ze vaak ’s ochtends in de weekend een beetje verdwaald rondlopen in een t-shirt in 5C in onze hoofdstad na een nachtje of drie gefeest te hebben. Ze scoren op straat – en op de Wallen en in hotels is er aanbod zat nog, blijkbaar. Helaas hebben ze geen enkel idee wat ze kopen tijdens zulke vluchtig en gevaarlijke deals.

  Ik ben het volstrekt met je eens dat er een soort “recreational apotheek” een oplossing zou kunnen bieden. De meeste mensen die naar NL komen met het vastberaden intentie om coke en ecstasy te gebruiken zouden ongetwijfeld veel meer als de straatprijs uitgeven om veilig wat te kunnen kopen van een officiele gedoogd afhaalpunt waar alles is al getest. Ze gaan het toch doen, waarom doen de huidige beleidmakers zo raar en kortzichtig over? Kijk hoe populair de internet markten zijn. En ook hoe veilig. De mensen weten wat ze kopen (meestal) en de zaak van de dealer gaat snel kapot als ze rotzooi verkopen, vanwege de feedback mogelijkheid. Ook online is er geen gevaar voor een mes tussen je ribben in een donkere steeg.
  Het extra geld die gegereerd wordt door een “speciaal apotheek” zou direct in de staatskas kunnen en de kosten van de ellende die we nu hebben – overdosis, vergiftiging, geweldsinncidenten i.v.m. scoren op straat, noem het maar allemaal op, zou vrijwel meteen gaan krimpen. Ik zou ook een professional daar neerzetten om een gebalanceerd en realistische advies te geven, en zelfs een soort mini-checkup en/of een anoniem (maar verplicht) vragenlijst te laten invullen door kopers met relevante gezondheidsvragen – heb je hartproblemen gehad? ben je vatbaar voor psychosen? e.d., en zo ja, advies geven. Natuurlijk moet er ook een daglimiet opgelegd worden, maar dat is natuurlijk lastig om te bepalen misschien…

  Overigens las ik vanochtend in de krant dat men vermoeden dat de “dealer” zelf niet weet wat hij aan het verkopen was. Dit heb ik een paar jaar geleden meegemaakt op een internet deepweb markt – de dealer wist niet of hij #3 of #4 in zijn bezit had en ik heb hem moeten daarover inlichten. Natuurlijk is dit lang geleden (want drugs doe ik niet meer), maar verbazingwekkend vond ik het wel! It takes all sorts to make the world I guess…

  • Ik weet het notuurlijk niet maar het lijkt me toch ook niet. De winst is zo marginaal dat ik niet denkl dat iemand er levens voor wil riskeren. Het is waarschijnlijk iets meer lullig: ontwetendheid.

 2. Ja, een erg triest verhaal, zelf ook net gelezen. Qua prijs en uiterlijk zijn coke en H#4 vrij vergeleijkbaar. H#4 lijkt niet op H#3 want het is natuurlijk niet te roken, het is puur voor spuit en snuif want de brandpunt/smeltpunt is te hoog – het werkt niet op folie. Ik kan me voorstellen als je als toerist witte poeder koopt van iemand zonder de NL taal van de dealer te begrijpen, gekoppeld met een prijskaart die enigzins op de prijskaart van coke lijkt, dat je je makkelijk kan vergissen; want laat ons wel wezen, heroine is lang niet zo “in” als coke. Ik denk een gemiddeld lijn van wat er gezien wordt als coke, maar feitelijk H#4 is, zou zelfs een doorgewinterd H#3 gebruiker ook goed plat zou kunnen leggen met de dood tot gevolg. Wat ik me niet kan voorstellen is, is dat men niet eerst even aan gaan likken (op zijn minst) om te controleren wat ze gekocht hebben, want er kan van alles in de “cut” zitten ook nog. Ik weet dat het speculatief is, maar waarschijnlijk is dit weer een indirect resultaat van de “war on drugs” -een totaal gebrek aan kennis en voorzorgsmaatregelen wegens taboe/verbodenheid/gebrek aan voorlichting e.d. Erg triest.

  • Ja, t’is triest. Ik ga ook niet per sé uit van verkeerde intenties maar dit is wat er gebeurt als je dingen gaat verbied en het komt in het ondergrondse circuit terecht. Dan weet je niet wat je koopt (nog los van de cut) voor prijzen die hoog liggen waardoor mensen met verslavingen makkelijk in de verleiding komen om de illegaliteit in te gaan om te kunnen betalen wat ze nodig menen te hebben voor hun gevoel, zeker als inmiddels het dopamine-systeem zo ver ondermijnd is dat iemand niet meer in staat is om de “zin” en “zin in” te voelen van/voor andere dingen. Het is bijna niet goed te berekenen maar je zou echt miljoenen verdienen die je niet uit zou hoeven geven aan criminaliteit en (geestelijke) gezondheidszorg, nog los van de miljoenen die je gewoon aan ordinaire BTW zou vangen als je een soort van gedoogde “speciaal apotheek” zou opzetten pal naast een politiebureau (niet om iedereen te fotograferen maar om toestanden te voorkomen) en een (mobiel) verslavingskliniekje waar je het gewoon oprecht en eerlijk kan hebben over je eigen twijfels wanneer je meer of vaker gekocht hebt dan je eigenlijk van plan was…

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.