Training: Adem en Craving (grip op emotie en gevoel)

Hans R.J. West

Samenvatting

Emoties weerspiegelen zich in de adem en -omgekeerd- emoties worden opgeroepen door manieren van ademen.
Een op verslavingsmanagement gericht programma waarin mensen leren om aandacht te hebben voor hun adem, niet om “netjes” te ademen maar om zich meer bewust te zijn van hun gevoelsleven zoals zich dat op een bepaald moment voltrekt. Het doel hiervan is om vroeger in de gaten te hebben dat craving begint te ontstaan, mogelijk de emoties te herkennen die regelmatig aanleiding geven tot de ervaring van trek.

In dit programma is aandacht voor de relatie tussen bepaalde lichaamshoudingen en specifieke manieren van ademen. Zij worden onderzocht en op rij gezet en ademhalingsoefeningen worden gebruikt en geoefend waarmee men een actieve en alerte rust kan terug laten keren, in het lichaam, op het terrein van de ervaren emoties en vervolgens ook in het veld van de cognitieve aandacht.

 


Als je het hier eens over wilt hebben laat het me even weten:

Dit bericht werd geplaatst in omgaan met trek en getagged , , , , door HansWest . Bookmark de permalink .

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.