5 januari: Zijn we nog onderweg? #GoedeVoornemens @PraatmetHans

We zijn 5 dagen onderweg in het nieuwe jaar…
Dat wil zeggen dat je:

  1. Òfwel trots op jezelf kunt zijn dat je iets al 5 dagen wėl doet (zodat je daardoor mogelijk dingen niet meer doet of minder doet)
  2. Òfwel je stelt iets uit dat je wekelijks zou gaan doen (niks echt mis mee maar dan begint de tijd wel te dringen -als je twee keer per week zou trainen, dan heb je alleen morgen en overmorgen nog… of vanavond-)
  3. Ófwel er zijn uitglijders geweest… en misschien heb je wel het idee gekregen dat het allemaal zinloos is.

Want goede voornemens kunnen natuurlijk alle kanten op gaan in het nieuwe jaar…

  1. In het eerste geval mag je natuurlijk trots op jezelf zijn! En dan hoop ik van harte dat je jezelf ook een beetje weet te belonen! (dit zeg ik omdat een beetje zelfbeloning-zonder-gebruik er vaak bij in schiet waardoor het uiteindelijk natuurlijk moeilijker wordt om dat nieuwe gewenste gedrag ook langer vast te houden.
  2. Het kan natuurlijk ook zijn dat je dingen heilig van plan was maar dat het “er nog even niet van komt”. In dat geval hoop ik toch echt van harte dat je nog even kijkt naar de redenen achter de goede voornemens, naar de doelen die je voor 2014 hebt. Misschien kan iemand je helpen om op te starten? Want uiteindelijk zijn de eerste weken het lastigst.
  3. Ófwel er zijn uitglijders geweest… en dan hoop ik dat je ook bereid bent om daar eens wat uitgebreider naar te kijken zonder in (zelf)verwijt te schieten.

Leesvoer:

  1. Zie het formulier van ControleerjeVerslaving.nl: Genieten-Belonen.htm
  2. Ik kan de agenda functie van Google aanraden als je een gmail account hebt (en nee, ik heb geen aandelen maar als coach raad ik het regelmatig aan voor lifehacking) 😉
  3. ControleerjeVerslaving.nl formulieren: Analyseachteraf.htm & ControleerjeVerslaving.nl formulieren: lessen-uitglijder.htm

Ik hoop niet dat het veel moeilijker is dan je jezelf had voorgesteld. Als het je tegen valt dan kan ik je helpen om je voor te bereiden en kan je -via mij- leren van de lessen van anderen. Laten we eens een kop koffie drinken samen of als je een uitgebreidere afspraak wilt maken:
Praat eens met Hans .. *klik*

Als je het hier eens over wilt hebben laat het me even weten:

PraatmetHans.nl

Last van verslaving? PraatmetHans .nl

Dit bericht werd geplaatst in nieuwjaar, verslaving en getagged , , door HansWest . Bookmark de permalink .

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.