Naar aanleiding van: De moordenaar die alcohol heet, door Sophie Lodewijks

De moordenaar die alcohol heet, door Sophie Lodewijks

SophieLodewijksIk klop mij niet op de borst. Ik ben gewoon bang. Al sinds ik 18 was en op T.V. iemand heb horen vertellen dat zijn leven verwoest was omdat hij iemand invalide had gereden na een aantal glazen bier… en dat hij nooit zeker zal weten of hij niet sneller had kunnen reageren als hij dat bier niet had genoten.
Daar en toen ben ik dus bang geworden. Natuurlijk heb ik wel nagedacht over de vraag of “er nou ècht niet eens eentje mag” (zoals dat mij sindsdien misschien wel vijfhonderd keer of meer is gevraagd door automobilisten met een glas in hun hand).
Maar tot nu toe heb ik telkens besloten dat ik het eigenlijk wel een uitstekende angst vind. Dus die hou ik maar vast.

Ik drink maar gewoon niks als ik nog moet rijden met de auto. Of ik ga op de fiets.

ik ben liever bang dan ongelukkig want ik denk eigenlijk vrij nauwkeurig te weten hoe ik me ongeveer zal voelen, zelfs als ik het dan niet zal willen voelen


“De moordenaar die alcohol heet”

En nu schrijft Sophie Lodewijks een mooi en aangrijpend stuk “De moordenaar die alcohol heet”* over haar ervaring van een ongeluk, hoe het is om te zweven tussen bewusteloosheid en het bewustzijn dat je bent aangereden door een dronken automobilist die daarmee jouw vriendje heeft doodgereden.
De dader krijgt weinig aandacht in dit stuk, anders dan dat hij een sigaretje rookt en niets wezenlijks doet… ook niets weet te doen waarschijnlijk.
Verdoofd door shock, schaamte en alcohol verzin ik denk ik dat hij inderdaad niet veel anders heeft kunnen doen dan staan en roken en staan kijken naar wat hij veroorzaakt heeft.

Ik vind het een mooi stukje om te lezen en bij mij onderhoudt het mijn angst weer een beetje… ondanks al die mensen die zeggen:
“kom op nou Hans, ééntje kan toch wel! Doe nou es gezellig!“.

Ik denk persoonlijk liever voor mijzelf en dus kom ik op de fiets of ik zorg ervoor dat ik gezellig ben zonder drank als ik nog moet rijden…
Want als ik voor jou gezellig moet zijn doordat ik mee moet drinken… zodat jij er niet over hoeft na te denken dat het voor jou ook zal gelden dat je werkelijk niets anders zult kunnen doen dan jezelf schuldig staan te voelen wanneer jij iemand kort gereden hebt met een slok op…

Hans

Lees:


Als je me naar aanleiding hiervan iets wilt zeggen of vragen, laat me dat even weten:


Aan de slag?: Praat eens met Hans .. *klik*
Of eerst eens een kopje koffie drinken om je te informeren?

• Zie FAQ’s •

Gratis en zonder verplichtingen
zelfs geen emailadres als je niet wilt 🙂

PraatmetHans.nl


Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.