Sekswerk en verslaving

sekswerk: over verleiding, (ver)oordelen & verslaving

Strippers life backstageHet beroep van “stripper”, of het werken in de prostitutie heeft voordelen en ook belangrijke nadelen.

ieder voordeel heb z’n nadeel
~ Johan Cruijff

Daarbij is vaak één van de grootste nadelen dat je bij sommige mensen in jouw omgeving maar beter kunt zwijgen over jouw beroep of bron van inkomsten, wat het soms lastiger maakt als je door middelengebruik in problemen zou komen.


Je kan natuurlijk heel aardig bijverdienen als je het goed doet en het zal ook een vrijheid geven die zonder die (bij)baan voorlopig nog onbereikbaar zou zijn. Je hield al van dansen en iemand vraagt je of je het niet leuk zou vinden om wat bij te verdienen door wat uit te trekken terwijl je danst, je was al goed in paaldansen en als je daarvan aan het genieten bent stopt iemand je wat geld toe waardoor je denkt “ik zie carrière mogelijkheden”. En ik ben echt enorm benieuwd naar het aantal studentes die haar opleiding kan blijven doen doordat zij geen zorgen hoeft te hebben over haar studiefinanciering. Het is een wereld waar je makkelijk in terecht komt.
En de voordelen: een huisje dat anders niet te betalen zou zijn, een levensstijl die anders niet hoog gehouden zou kunnen worden die op deze manier ineens betaalbaar wordt. Een vriendje dat je introduceert in de gedachte van betaalde seks. Het is een keuze die goed te begrijpen is als je open-minded bent, als je seks en verleiding toch al interessant vond en als je een baan wilt waarin je voor een aantal van je klanten ook ècht iets kunt betekenen.
Maar zelfs onder de open-minded mensen wordt niet altijd gesproken over de aspecten die lastig kunnen zijn voor mensen in dit werk. Er wordt vaak niet gesproken over de dingen waar je op moet letten of de dingen die je bij moet houden om dit werk te kunnen blijven doen. Want het heeft ook lastige kanten (en dan heb ik het nog niet eens over lastige klanten, die leer je snel genoeg te “handelen”).


De andere kant van het werk

En inderdaad, het oordeel dat onze maatschappij heeft over deze beroepen (terwijl diezelfde brave burgers vaak de klanten zijn) maakt het beroep zwaarder. Het dwingt je vaak tot een dubbelleven en het hebben van geheimen.

Verslaving is een aandoening die bloeit in het licht van geheimhouding… omdat je er door geheimen alleen voor komt te staan.

Dus even voor alle duidelijkheid: nee, ik zeg niet dat het ‘slecht’ zou zijn of negatief om je geld te verdienen als stripper, als call-girl. Sterker nog, het verdient meer respect dan het maatschappelijk krijgt want het is hard werken zowel fysiek als dat het behoorlijke communicatie vaardigheden vraagt. Je moet meestal fors oefenen en investeren om iets neer te zetten waar ze ook voor willen betalen. Maar het is soms ook een lastig beroep -soms in een dog-eat-dog wereld- soms op lastige plekken en tijden en vooral: er is regelmatig een hoop dope of drank om je heen waar je wel handig mee om moet leren gaan om te voorkomen dat het je meezuigt. Je kunt je voorstellen dat er eisen zijn die lastig zijn om aan te voldoen en dat middelengebruik mogelijk maakt om aan eisen te voldoen die moeten terugverdienen wat de dope heeft gekost. Dan is het lastig om middelen te controleren.
Je kunt je ook voorstellen dat het de relatie van het middelengebruik met jouw werkzaamheden en het feit dat je zo goed bent geworden in het bewaren van geheimen het makkelijker maken om niets te zeggen over jouw middelengebruik. EN laten we wel zijn: verslaving groeit harder in een sfeer van geheimhouding.

door geheimen sta je er alleen voor, bij geheimen over jouw gebruik ben jij de enige die op de zwakke momenten sterk moet staan en de trek in de hand zal moeten gaan houden…

Dat is soms nog eens, eens zo sterk omdat dit ook een beroep kan zijn dat nogal voor relatieproblemen kan zorgen als je niet een partner hebt weten te vinden die ook echt ondersteunend is hierbij.

Mocht je nou eens een luisterend oor zoeken waar je eens rustig mee kunt praten zonder dat je enerzijds bang hoeft te zijn dat ie gelijk wat van je wil, of anderzijds dat ie van jouw inkomstenbron een probleem maakt terwijl het probleem elders ligt, wanneer je eens wilt praten met iemand die ook van praten zijn beroep heeft gemaakt, maak dan hier een afspraak; contact opnemen
Heb je aanvullingen of opmerkingen: neem hier contact op pf plaats daaronder een persoonlijke reactie…

contact pagina >


Als je me naar aanleiding hiervan iets wilt zeggen of vragen, laat me dat even weten:


Aan de slag?: Praat eens met Hans .. *klik*
Of eerst eens een kopje koffie drinken om je te informeren?

• Zie FAQ’s •

Gratis en zonder verplichtingen
zelfs geen emailadres als je niet wilt 🙂

PraatmetHans.nl


Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.