Soms zou je iemand even een extra steuntje gunnen bij zoiets… #gratis #verslaving

Soms zou je iemand even een extra steuntje gunnen bij zoiets als afhankelijkheid…

KinkAwareCoach_Helping-hand.jpg

we weten allemaal dat het leven soms even (financieel) behoorlijk tegen kan zitten, dat je als student soms al blij bent als je geld hebt voor studieboeken en je huur… “En dan moet je het dus verder zelf maar uitzoeken…” Of niet misschien?

Wanneer jij iemand kent die wel wat steun zou kunnen gebruiken op de onderwerpen van deze site, dan kan jij hier een voorstel doen.

Ik geef namelijk twee keer 3 sessies weg aan iemand waarvan jij vind/jullie vinden dat hij/zij het verdiend heeft.

Natuurlijk moet ik ook mijn hypotheek betalen en kan ik niet gratis blijven werken voor iedereen, mijn opleidingen hebben ook niet bepaald niets gekost en geld is nou eenmaal een realiteit in ons bestaan. Maar aan de andere kant vind ik ook dat centen ook niet allesbepalend zouden moeten zijn (en Karma punten zijn ook wat waard 😉 ). Zonder dollen: ik heb ook wel steun gehad van mensen toen ik moeilijk zat. Vandaar dit aanbod dat ik helaas niet aan de hele wereld kan weg geven.


Waarom niet 6 sessies voor 6 mensen?

LOL, ik ben goed maar niet goed! 😉
Één enkele sessie kan veel doen maar vaak is het nut toch groter als je iets meer door pakt. Meestal heb je in een eerste gesprek een algemene lijn. Soms heb je gelijk helemaal de crux te pakken maar vaak is het toch zo dat je eerst inventariseert voordat je kunt gaan bedenken wat er uiteindelijk gedaan moet worden en dus welk “huiswerk” uiteindelijk het meest vruchten af gaat werpen. En veruit de meeste mensen hebben dan nog wel een terugkom sessie nodig om te kijken of de dingen op hun plek vallen (of om te kijken waarom het huiswerk telkens niet lukt)…
Drie zittingen kunnen vaak meer uitmaken in een mensenleven dan één enkel contact.


Alleen individuele sessies of kunnen ze ook als koppel komen?

Dat mag jij bepalen. Als ik toch niet in rekening breng dan is het verschil natuurlijk heel erg klein of ik €75,= tot €125,= niet in rekening breng 🙂
Dus als jij hier een koppel voor wil stellen, dan kan dat. Als jij hier een individu voor wil stellen dan kan dat óók. Als halverwege een partner of een V.I.P. of een gezinslid er graag bij wil zijn dan is dat óók mogelijk.


Mag ik alleen anderen voorstellen of ook voor mijzelf?

Dat mag jij voor jezelf bepalen. Als jij vind dat jij goede redenen hebt: geef ze, dan kan ik kijken wat er binnenkomt en dan probeer ik een zo eerlijke mogelijke keuze te maken.


Moet het over ‘verslaving’ gaan?

Dat hangt er van af. Het kan gaan over het omgaan met actieve verslaving of veel meer over emotionele afhankelijkheid. Het kan ook gaan over het gebruik van een partner of een ouder. Of over de lange-termijn gevolgen van een verslaving die inmiddels al wel de hand gekregen is maar dat je niet goed weet hoe je de vervolgstappen moet zetten. Of over de dingen die in een eerdere therapie zijn blijven liggen…
Dat kunnen inderdaad allemaal onderwerpen zijn die je iemand gunt. Maar het kan ook heel goed zo zijn dat het over andere dingen gaan die met en beetje coaching beter zouden kunnen gaan.


Moet het over ‘middelen’ gaan?

Nou nee, gedragsverslavingen (bijvoorbeeld gokken, seks, porno, workaholisme, eetverslavingen) kunnen allemaal afhankelijkheden zijn die prettiger besproken kunnen worden met een deskundige die openminded genoeg is om niet gelijk te gaan veroordelen zodat je wat meer het hele verhaal kan vertellen, overzicht kan krijgen zodat je zelf grip kunt krijgen op gevoelens en/of gedrag.


Waarom biedt je dit niet zelf aan, aan iemand?

Dat doe ik soms al wel. Maar deze manier geeft een grotere spreiding en met een groter bereik eb ik meer kans dat ik de mensen bereik die het nodig hebben.


Hoe kan ik mijn kans groter maken op ‘gratis’ coaching?

Daar is één antwoord op: sociaal kapitaal! Wanneer jij aangeeft wat jij kan doen voor een ander (uit naam van PraatmetHans.nl) dan hoeven dingen geen geld te kosten maar dan betaal jij met jouw energie of jouw mogelijkheden. Geef jouw mogelijkheden (of de mogelijkheden van degene die je voordraagt) er even bij als je hier invult.


Hoe weet ik of je mijn voorstel hebt gekozen?

Nou, uhhh… niet!
…privacy is nog al belangrijk in mijn beroep!
Dus wat jij hier schrijft komt nergens anders terecht en nergens terug, tenzij dat de mensen die jij hebt voorgesteld jou zelf willen vertellen dat ze je bedanken voor de tip (als je het niet anoniem hebt voorgesteld).


Dus mijn vraag aan jou: Aan wie gun jij dit en waarom?

Laat het me hieronder even weten:


Naar aanleiding van…

Heb je vragen of opmerkingen: Praat met Hans .. *klik*

Gratis en zonder verplichtingen
zelfs geen emailadres als je niet wilt 🙂

PraatmetHans.nl

Last van verslaving? PraatmetHans .nl

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.