De beste wensen (en mijn aanbod daarbij)

West-coaching.nl

Beste klant (M/v),
Allereerst wederom een goed jaar gewenst, ook al is 2017 al weer even onderweg. Ik hoop op een jaar zonder onhandige schaamte (want laten we wel zijn: afhankelijkheid of zelfs verslaving heeft een rol gespeeld, anders waren we elkaar niet tegen gekomen). Ik weet wat dat soms betekent dus daarom, als ik wat kan je betekenen dan wil ik je hieronder een aanbod doen.


een goed jaar

Wanneer we elkaar eerder gesproken hebben en je hebt me even niet gezien (en de dingen lopen niet zoals je het je voor had genomen): bel of app (0655861554) en het eerste gesprek in dit jaar is voor half geld.

Ik wens je een jaar zonder valse schaamte over een chronische ziekte want inmiddels wordt ook op andere plekken duidelijk wat ik letterlijk in de vorige eeuw al zei: verslaving is een aandoening die je kunt vergelijken met astma of bronchitis. Niet iedereen heeft er even veel last van en het gaat er niet om wat je er niet mee doet, het gaat erom wat je er wèl mee doet!
Dat vereist dus: géén valse schaamte over uitglijders: je moet niet de episodes willen behandelen maar juist het verloop.

Daarom neem ik nooit afscheid van mijn klanten, zelfs al nemen zij soms afscheid van mij. Ik veroordeel niet. Ik wordt ook niet teleurgesteld over iemand met astma die weer en keer benauwd wordt.
Wat we al sinds de jaren ’80 weten uit de gezondheidspsychologie is:

een aandoening is niet hetzelfde als een ziekte, is niet hetzelfde als een handicap.

Chronische aandoeningen zijn niet te genezen maar je kunt wel het ontstaan van ziekte of zelfs het gevoel van handicap erdoor behandelen (aandacht voor prioriteiten en aandacht voor de prodromen van de aandoening zijn daarbij nogal belangrijk -maar dat komt later wel terug bij de aanpak-)


De beste wensen (en een plan)

Een week, dat is ongeveer de periode dat slecht voorbereide goede voornemens het uithouden. voor ze op de klippen lopen. Daar schamen we ons dan makkelijk over en we vinden emoties al snel heel lastig om te voelen, kan je nagaan hoe dat is voor één van de emoties die we het sterkste voelen: schaamte en angst voor uitsluiting. Veel mensen voelen schaamte door een uitglijder of door een (periode van) controle verlies.
Dat zeg ik niet voor niks, ik zeg dat omdat mensen vaak juist door schaamte langer wachten dan dat ze dat zelf achteraf handig vinden om contact op te nemen. Vandaar om je aan te moedigen: het eerste gesprek voor half geld. Want wat ik altijd zeg:

Het is niet stom om te vallen, het is zonde om te blijven liggen…

Dus als je het hier eens over wilt hebben dan maken we een keer een afspraak


of…
cupofteacupofcoffee

…als je eens (eventueel anoniem) wilt praten
bij een kopje thee of koffie?..
dat kan!*


Als je meer wilt weten over dit onderwerp of als je het hier gewoon verder over wilt hebben, laat het me even weten:


Zelf aan de slag?: Praat eens met Hans .. *klik hier*
Of -als gezegd- drink eerst eens samen met Hans een kopje koffie* om je te informeren?

• Zie FAQ’s •

Gratis en zonder verplichtingen
zelfs geen emailadres als je niet wilt 🙂

PraatmetHans.nl

Last van verslaving? PraatmetHans .nl

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.