Aan ZZP-ers, MKB-ers en P en O-afdelingen #Verslaving

Question:?

Ik loop bij één van mijn werknemers tegen verslaving aan. Heb je tips?
Answer:
Het is een erg brede vraag waar ik vooral op zou reageren met “duidelijkheid!” Duidelijkheid voor jezelf en duidelijkheid voor de werknemer (ook als jij jouw eigen werknemer bent).

Het komt regelmatig voor dat verslaving alleen maar als negatief en duur wordt gezien. En begrijp me goed: verslaving kan heel duur uitvallen voor een bedrijf. Maar vaak wordt het onnodig duur door een …laat ik zeggen minder handige aanpak.


Hoe we elkaar kunnen helpen…

Wat te doen als je een bedrijf hebt dat kampt met verslaving onder de werknemers. Wat te doen als je een klant hebt die kampt met verslaving maar die niet graag in de ‘gewone’ verslavingszorg wordt opgenomen omdat zij niet zo graag bij hun verzekeraars aangeven dat zij een chronische aandoening hebben die heel lelijk blijft staan in hun electronisch patiënten dossier…

Het is misschien ook een goed idee om eens wat heen-en-weer te klikken op deze site. Ik geef veel antwoorden op specifiekere vragen, hier.

Er zijn bijvoorbeeld nogal wat MKB-ers en ZZP-ers die vastlopen in hun persoonlijke carrière doordat ze middels middelen zoeken naar oplossingen die ze (achteraf gezien misschien) waarschijnlijk beter elders hadden kunnen zoeken.

Ooit meegemaakt dat je merkt dat er verslaving bestaat maar dat je niet weet hoe je daarover moet beginnen?
Ooit meegemaakt dat je merkt dat mensen je lijken te willen aanvallen omdat je vanuit de beste bedoelingen een probleem meldt op dit vlak?


Personeel of zelf?

Het is mijn specialiteit om face-to-face, per telefoon of via Skype of Hangout op een niet-veroordelende manier om te gaan met verslavingen en samen met mensen te zoeken naar wat ze daarmee eigenlijk mee willen. En niet gelijk te komen met het automatisch veroordelend zwaaiende “jij-moet-eerst-maar-eens-stoppen-vingertje”…
Mochten jij of jouw collega’s daar eens wat meer over willen weten dan kan ik dat ook komen vertellen in de vorm van een workshop of een vragenuurtje.
Er zijn nogal wat personeel afdelingen die zich wat steviger in hun aanpak voelen als ze een beetje begrijpelijk krijgen uitgelegd wat het verschil is tussen verslaving en afhankelijkheid is, bijvoorbeeld. Hoe zij kunnen voorkomen dat er claims gaan komen door onhandig aangepakte ziekmeldingen.

Laat het even weten wanneer jij of jouw collega’s meer info zouden kunnen gebruiken.

Vriendelijke groet,
Hans

PraatmetHans.nl
HansRJWest@Gmail.com
Bel mij onderweg op (+31)/06 558 61 554
(wanneer ik in gesprek ben, spreek dan A.U.B. even een boodschap in zodat ik terug kan bellen)
Of stuur me een Whatsapp-je of SMS-je


Zelf aan de slag?: Praat eens met Hans .. *klik hier*

Of -als gezegd- drink eerst eens samen met Hans een kopje koffie* om je te informeren?

• Zie FAQ’s •

Gratis en zonder verplichtingen


zelfs geen emailadres als je niet wilt 🙂

PraatmetHans.nl

Last van verslaving? PraatmetHans .nl

Dit bericht werd geplaatst in coaching, consultatie, MKB en getagged , , , , , door HansWest . Bookmark de permalink .

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.