Als ik drugs wil èn wil seksen (#chemsex 01)

Question:?

Hoi Hans, ik heb een vraag over chemsex.
vragen over erecties en gebruikIk ga nu al een tijd opstap met mijn vriendin en als we opstap gaan gebruiken we speed en pillen, en ik gebruik dan wel eens coke ipv speed.
Als we na afloop thuis zijn willen we vaak sex hebben maar een lange erectie houd ik niet. De mindset en de wil is enorm maar de erectie maakt het lastig. Klaarkomen dat gaat nog wel maar de erectie gaat zo moeizaam. Gelukkig heeft mijn vriendin er begrip voor en doet ze er absoluut niet moeilijk over maar toch willen we graag sex op drugs. Wat kan ik het beste doen?
K. (by email)

Answer:

Hoi K.
Wat het verschil tussen “zin in” en biologische mogelijkheden betreft, daar heeft William Shakespeare het al over gehad:

je hebt wel meer zin maar je biologische mogelijkheden worden steeds minder.


Ik wil drugs èn seksen (#chemsex)

Er is op korte termijn méér mogelijk dan dat er op lange termijn mogelijk is. Ons lichaam laat zich chemisch best in bochten schoppen. En met wat chemische mogelijkheden kan je ook de kater wel weer compenseren maar dat betekent niet dat je die terugslag niet hebt
Ik zeg niet dat je het niet moet doen, dat is aan jou. Maar lees eens over:
het bi-fasisch aspect van drugs*

Dat is ook door alle wetenschappelijke onderzoeken onderstreept. Eigenlijk brengt het regelmatig gebruik van alle middelen (zeker op den duur) met zich mee dat er een vermindering plaats vindt van het plezier in seks.
Als je ze gebruikt als “kers op de taart”, een feestje af-en-toe dan ligt dat anders. Ook niet zonder risico maar daarmee kan je vooruit, zeker als je zorgt voor genoeg afwisseling. Want het is juist ook de sleur die de dopamine piek steeds minder maakt.

Maar laat ik nog even iets meer zeggen over de middelen die je met seks kunt combineren:


Uppers

Uppers geven weliswaar meer energie om te neuken. Eigenlijk hetzelfde als doping voor hardlopen of fietsen: je kunt gewoon harder lopen en sneller fietsen. Maar als we biologisch kijken dan werken uppers natuurlijk vergelijkbaar met een hele gestresste situatie in het lichaam en stress is meestal niet zo goed voor seks. Dat maakt het begrijpelijker dat bij mannen de erectie nogal uitblijft en bij vrouwen in een aantal gevallen het zelfwaarde-gevoel wel prettig is opgepompt maar ondertussen is het vermogen tot orgasme vaak juist minder wordt.
MDMA (XTC) maakt je natuurlijk lekker knuffelig en ‘aanrakerig’ maar “echt geil” is voor de meeste mensen niet het effect.
Zeker amfetaminen hebben voor veel mannen toch vooral het effect dat hun erectie wordt teruggebracht tot … koud-water-niveau zal ik maar zeggen (het voorgaande ligt een klein beetje anders voor zuivere cocaïne zonder bijmenging van amfetamine. Maar ook cocaïne staat natuurlijk wel bekend om het feit dat het maakt dat je je erectievermogen verliest door regelmatig cocaïne gebruik). De zelfverzekerdheid van cocaïne heeft natuurlijk wel weer tot gevolg dat je makkelijker vraagt om de dingen die je stiekem eigenlijk geil vindt, het geeft wat meer de moed om uit de kast te komen* het te gewoon doen.

Meth (of Tina)

Ook hiervan ga ik weer niet zeggen of dat je het moet doen of laten. Ik vraag je alleen wel na te denken over de vraag hoe verslavingsgevoelig jij bent… Want deze drug staat ondanks z’n onschuldige bijnaam (Tina) dus wel echt op de vierde plaats qua verslavend karakter.
Oh, waar T.I.N.A. voor staat?
There Is No Alternative (…)
Gebruikers stellen wel dat er niets is dat vergelijkbaar is (en dit bedoel ik als risicowaarschuwing en niet als reclame)

Nou dan heb je als laatste natuurlijk nog Methamfetamine waar je veel mensen wel met veel energie heel lang op lijken te kunnen seksen. Het enige ècht lullige is dat er maar weinig stoffen zijn die verslavender zijn dan deze (tot vier keer zo veel effect op dopamine als coke).
Ja, het is een drug die je langdurig geil kan maken en die maakt dat je makkelijker in je eigen geilheid verder gaat dan je aanvankelijk van plan was. Maar het is niet onschuldig en zit in de hoek van basecoke en het spuiten van heroïne.
Het toenemend aantal doden in de USA is behoorlijk schrikbarend en verraad veel. Ook al heeft Meth in de gay scene eigenlijk tegenwoordig een relatief hoge standard, het blijft een drug die véél mensen meetrekt…
Het is een drug die naar Europa aan het overslaan is. Het zal vast lekker wezen maar ik vraag me toch -als ik het aantal slachtoffers zie- wel heel erg af of de kick de risico’s wel waard is. Begrijp me goed, in het begin lijkt het risico klein en de kick groot maar als je het aantal mensen ziet dat zich er op verkeken heeft…
Ik zou het zelf in ieder geval niet graag proberen. Sommige dingen zijn ongetwijfeld lekker maar ik vraag me dan altijd af of ik er wel genoeg ruggengraat voor heb.


Downers

Veel mensen genieten ook van meer extreme vormen van seks dankzij downers om het toe te staan of door uppers om er de energie voor te hebben.
Dat is niet goed of fout, daar heb ik weinig oordeel over (ook al geloof ik zelf dat er aanzienlijk meer leuks mogelijk is dan missionaris-met-het-licht-uit…

Ook voor downers geldt dat het gebruik na verloop van tijd nadelig uitwerkt op het prestatievermogen. Voor het begrip van de werking is het belangrijk dat je begrijpt dat ons denkende brein vooral een remmende werking heeft op de onderliggende lagen. Dus vergelijk het met een auto: als je de werking van de rem remt dan raakt die auto ontremd. Dat geld ook voor ons brein. We permitteren ons meer, je geeft je makkelijker over aan je eigen lust, we zitten minder met de dingen die we denken en vinden (zoals waarden en normen), we zijn ook -vaak volledig onterecht- minder bang voor dingen. Zo ontstaan er overigens nogal wat SOA- en HIV-besmettingen omdat mensen dat allemaal even niet meer zo belangrijk voelde om een condoom te gebruiken… iets waar je de volgende dagen echt héél anders over denkt als je de uitslag op de SOA-polikliniek krijgt van de arts…

Ontremming

Hans is een openminded en Kink Aware therapeut die je graag helpt om je leven leuk, je seks spannend te maken als je merkt dat ‘chem-sex’ toch stiekem een probleem aan het worden is.
Neem even contact op bij vragen

Maar goed, die ontremming dat is dus waar het meestal om te doen is.
Zo is alcohol bijvoorbeeld eigenlijk de meest gebruikte daterape-drug omdat het maakt dat mensen hun eigen grenzen naast zich meer leggen. Op vergelijkbare manieren werkt GHB ontremmend en seksueel ontremmend (met alle verslavingsrisico’s die er bij horen). De ontspanning door de downer (mits je niet zó relaxed bent dat je niet meer in beweging komt) die laat vaak meer ruimte voor erecties en ontspanning dan bij uppers.

Nou zei ik eerder al dat het sowieso niet per se verstandig is om uppers en downers door elkaar te gebruiken in verband met de schadelijkheid voor het lichaam. En voor de gewenste uitwerking op erecties zet het ook niet zo veel zoden aan de dijk. Maar natuurlijk kan je net de sweet-spot raken. En veel mensen merken dat je met de trias Coke-GHB-porno een heel geil leuk spacend feestje kan hebben (vaak eerder in je eentje jezelf bevredigend dan samen met elkaar) dat  ontzettend leuk is dat dus eigenlijk de normale seks een beetje verbleekt en zelfs oninteressant wordt.
Dat klinkt leuker dan het meestal is. Of beter gezegd dat start leuker dan dat het blijft… Veel mensen hebben er eigenlijk echt best een tijd van behandelaandacht voor nodig om dat tot het verleden te laten behoren. Maar daar zeg ik elders meer over*.

Uitstapje naar GHB

Met name GHB heeft een tijd de naam gehad onschuldiger te zijn en een leuke seksuele drug te wezen die zich leuk liet combineren met uppers. Dat valt wel tegen. GHB is aanzienlijk verslavender dan dat we aanvankelijk dachten en de afkick aanzienlijk lastiger dan dat aanvankelijk werd ingeschat. Als je hier meer over wilt weten dan raad ik aan om even te kijken naar en de risico’s van overdosering* Maar met name het risico van een downer die z’n gevaarlijke spiegel in het bloed dicht bij ‘leuke’ bloedspiegel heeft liggen dat is iets dat aandacht eist want “g-slaapjes” zijn veel(!) gevaarlijker en geven meer hersenletsel (door zuurstof tekort) dan vaak gedacht wordt door de gebruikers.


Laat ik in een volgende post (volgende week) nog even iets meer zeggen over erectieverhogers, poppers en over afhankelijkheid, tegenstrijdigheid en verslavingen.

Dit is deel 1 van een tweeluik. Lees deel 2 op:

>>> Als ik drugs wil èn wil seksen (#chemsex 02) >>>

Als ik drugs wil èn wil seksen (#chemsex 02) >>>
Als je hierover meer wilt weten of als je het hier wat uitgebreidere over wilt hebben met me, laat het me even weten:

cupofteacupofcoffee

…als je eens (eventueel anoniem) wilt praten
bij een kopje thee of koffie?..
dat kan!*


Zelf aan de slag?: Praat eens met Hans .. *klik hier*
Of -als gezegd- drink eerst eens samen met Hans een kopje koffie* om je te informeren?

• Zie FAQ’s •

Gratis en zonder verplichtingen
zelfs geen emailadres als je niet wilt 🙂

PraatmetHans.nl

Last van verslaving? PraatmetHans .nl

 

Een gedachte over “Als ik drugs wil èn wil seksen (#chemsex 01)

  1. Pingback: Het tekort… aan serotonine of dopamine? #verkoopverhaal

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.