Stoptober: een mooie aanleiding voor controle

controle terugwinnen in Stoptober

PraatmetHans_stoptober.jpgWanneer jij met Hans praat in oktober over jouw verslaving (welke verslaving dan ook!), dan krijg je 15% korting.
Want het draait niet om het stoppen… het draait om levenskwaliteit!

Draait het om “stoppen” in stoptober?


Laat ik duidelijk zijn: het draait er volgens mijn niet om dat je gaat stoppen in stoptober. Het draait om dat je start met het herwinnen van controle.

Het is verstandig om niet te makkelijk te denken over “verslaving”. Er is best een hoop te zeggen over een handige aanpak, over de verschillende niveaus in ‘verslaving’* bijvoorbeeld.

“verslaving” is een kluwen die je maar beter kunt ontwarren op er grip op te krijgen

Werken aan een verslaving was vroeger gericht op “iets dat je niet moest doen” Maar moderne verslavingsaanpak draait er om wat je wel gaat doen zodat je niet meer moet de hele tijd…
En ik vind het belangrijk dat mensen precies dàt traject opstarten. Dáárom mijn korting in stoptober.

Want het gaat helaas niet uit zichzelf!
Wat ik altijd zeg: “als je het balletje los laat dan rolt het naar beneden.”
Uiteraard moet er wel wat gebeuren, èrgens maak je een start. En het zou mooi zijn als je dat deze oktober laat gebeuren. Want je kunt het wel weer uitstellen tot 1 januari maar is dat echt werkelijk wat je wilt?


Het vereist aandacht

En alsjeblieft, géén onzinverhalen (ik hou er ook niet van om bull-shit te verkopen).
Dus het is goed te doen maar het gaat niet vanzelf en het gaat niet zonder foutjes. Ingesleten patronen ombuigen is best lastig en daar zullen dus vast en zeker ook wel foutjes in sluipen.

Het draait er niet om dat je “niet terug valt”!!!
Het draait er om dat je zo snel mogelijk weer opkrabbelt, als je uitglijdt!

Lees dit stukje eens over het verschil tussen “uitglijden” en “wegglijden”.

Natuurlijk kan het voor een verslaving aan nicotine ècht het handigst zijn om maar helemaal te stoppen met het middel. Voor mij was het in ieder geval de makkelijkste manier. Maar dat geldt dus dan niet gelijk ook maar voor alle verslavingen.

Abstinentish* is een term die precies aanduid waar mijns inziens controle te vinden is.
Daarom heb ik daar een eigen pagina* aan geweid.

Het is namelijk goed beschouwd best makkelijk om te zeggen “Ik ga nooit meer snuiven, drinken, slikken, roken, gokken enz.*”… Maar om dat dan vervolgens ook te doen!
… nou, dat vereist vaak wel het maken van een aantal stappen om daadwerkelijk abstinentish* te kunnen leven…

Het is een basic strategy zonder B.S*. Ik verkoop geen smoezen dat je nooit zult terugvallen. Ik zeg ook niet dat het makkelijk is. Maar ik wil je helpen om te kijken naar de dingen die onder de verslaving verscholen liggen.

Voor een hoop mensen is het uiteindelijk het makkelijkst om te stoppen als zij dat werkelijk willen. Maar er zijn ook veel mensen die daadwerkelijk hun gebruik in de hand weten te houden: gecontroleerd gebruik (snowboarden als metafoor)*

Begrijp me goed: er zijn regelmatig mensen die zeggen dat ik een onverantwoordelijke Kl∞†∑å© * zou zijn omdat ik stel dat voor sommige mensen gecontroleerd gebruik mogelijk is.
Die boodschap -zeggen zij- kan mensenlevens kosten. En dat geloof ik ook inderdaad!. Alleen ik denk oprecht dat de boodschap dat je “nooit meer mag terugvallen, want dat het dan gelijk he-le-maal mis is!”, nog veel méér levens kost. Dat daardoor mensen niet beginnen aan een traject om controle te herwinnen want “zó slecht ben ik er nog niet aan toe” (…)

Mijn mening is dat juist daardoor veel ellende ontstaat. Mensen blijven in hun uppie door modderen en schamen zich onnodig terwijl een paar gesprekken zó veel uit hadden kunnen maken…
Er zijn uiteindelijk zoveel wegen uit verslaving als er mensen zijn mèt een verslaving. Het draait er om dat je jouw route vindt!

Als jij korting wilt in oktober, neem dan even contact op met me:

 

Hans West

Integrative Addiction Coaching sinds 1996. Als je geen zin hebt om in de boeken terecht te komen als “verslaafde”, als je wilt dat ik langs kom bij jou i.p.v. je te moeten aanmelden bij instanties… Als je jouw leven zelf in de hand wilt gaan nemen.

(aanvullende theorieën te vinden op West-coaching.nl*)

Mijn vraag aan jou:

Als jij iets hebt gehad aan dit artikel, of jij weet iemand die hier iets aan zou kunnen hebben: gebruik dan de social media sharing-buttons hier beneden om het onder de aandacht van mensen te brengen die er óók iets aan zouden kunnen hebben.


cupofteacupofcoffee

…als je eens (eventueel anoniem) wilt praten
bij een kopje thee of koffie?..
dat kan!*


Zelf aan de slag?: Praat eens met Hans .. *klik hier*

Of -als gezegd- drink eerst eens samen met Hans een kopje koffie* om je te informeren?

• Zie FAQ’s •

Gratis en zonder verplichtingen


zelfs geen emailadres als je niet wilt 🙂

PraatmetHans.nl

Last van verslaving? PraatmetHans .nl

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.