Het kabinet wil de opiumwet gaan aanpassen om designer drugs te weren

Ik heb niet zo veel op met dit kabinet, in mijn ogen is het schrikbarend hoe weinig aandacht er bij hen is voor wetenschappelijk bewezen stellingen. Ook nu weer -door het oppakken van de “War-on-Drugs”– laat dit kabinet zien dat zij van Nederland een steeds achterlijker land proberen te maken. En dat bedoel ik letterlijk.
Waar Nederland vroeger een voorloper was op wetenschappelijk gebied en ook zeker in het gebied van een zinnige omgang met drugs (informeren en controleren werkt véél beter.

Waar her-en-der in de wereld steeds maar duidelijker wordt dat de “War-on-Drugs” compleet zinloos is, veel geld kost aan vervolgingen van ‘kleine spelers’ en hun gevangenisstraffen, waar het voorkomt dat er veel BTW geheven kan worden (doordat het normale verkoop in de weg staat, waar het onderzoek onmogelijk maakt (doordat de wetenschap hele groepen van stoffen niet kan onderzoeken op heilzame -psychologische- werkingen omdat die in de opiumwet zijn opgenomen), waar hele bevolkingsgroepen nog harder in de criminaliteit geduwd worden, waar genieten gedemoniseerd wordt en tegenover productiviteit wordt gezet (volledig onterecht)… in die wereld gaat dit kabinet dat zó veel grote problemen heeft op te lossen de opiumwet verruimen.

Designerdrugs zijn een “doorn in het oog” van Staatsecretaris Blokhuis en de CDA Minister Grapperhaus…
Over splinters en balken


Just say no HELPT NIET!

Met de hun bekende reactionaire en halve maatregelen kiezen we dan dus maar weer voor nog weer een uitbreiding van verbod. Maar als we kijken naar de drugs die nou verboden gaan worden dan zien we dat veel van de designerdrugs zitten in de hoek van de MDMA. En dat is nou juist een drug die eigenlijk niet al te belangrijk is als we kijken naar de schadelijkheid van drugs.
Kijk, ik kan nog begrijpen als je daar mee de methamfetamines probeert aan te pakken. Maar de opium-wet verbreden, daarmee NOG weer hele groepen chemische stoffen de illegaliteit in duwen. Laten we het voorbeeld van Portugal volgen. Daar is de hele drugshandel uit de illegaliteit gehaald.  Daar kan de politie zich weer bezig houden met criminaliteit. Daar wordt over drugs gewoon BTW geheven als het op verantwoorde punten verkocht wordt. Van dat geld worden verslaafden goed behandeld (beter dan hier omdat we hier geen geld hebben voor de behandeling) en aan het werk geholpen.


De resultaten in Portugal

Oh je interesseert je voor de resultaten?
Heroine verslaving is terug gelopen, er hebben mensen werk gekregen, veel verslaafden worden productieve medeburgers, er is veel ruimte gekomen in de gevangenissen en er gaat véél minder geld naar de vervolging van drugs, er blijkt nauwelijks aanzuigende werking, politici die het hardst tegen die ontwikkeling daar hebben gevochten zetten zich nu in voor decriminalisering.


Waarom het verbod?

Oh, je interesseert je voor de redenatie waarom het zo belangrijk is om dit verder te gaan verbieden… Nou er is namelijk sprake van een ‘dinsdag dip’. En dat is slecht voor onze economie, zeggen ze. Als het niet zo om te janken was, Grapperhaus, dan was dit argument echt grappig…
Want als dat de argumentatie moet zijn dan moeten we Nederland onmiddellijk droogleggen (dat werkte in Amerika trouwens ook al niet) want ik zou graag even kijken naar de kosten van de maandag dip door alcohol. Want dat “suicide tuesday” bestaat (de term die vrijwel iedere pillen-slikker wel grappend benoemt omdat je je inderdaad beroerd voelt door de uitgeputte serotoninen), dat ga ik ook niet ontkennen. Maar het staat in geen enkele verhouding tussen de economische kosten van de katers op de maandag.

Ik moet denken aan dat gezegde uit de jaren 70:

Het maakt niet uit of iets ethisch verantwoord is, verantwoord is voor de natuur of de menselijkheid, als iets economisch verantwoord is dan moet het doorgang vinden…


Is Hans gek geworden?

Nee hij is uitstekend bekend met de effecten van verslaving. Ik behandel dat al zo’n 25 jaar met behoorlijk resultaat, juist omdat ik heel helder ben over eigen verantwoordelijkheid en aanpak. En ik heb een hekel aan het veroordelen van mensen en aan de splijtzwam die juist vanuit machthebbers wordt geduwd om op zich te laten stemmen.

Maak die enge drugs maar zo eng mogelijk in de ogen van de kiezers dan blijven ze uit angst wel op mij stemmen.
…Niet dat ik verder als politicus bestaansrecht heb want ik doe niets aan de werkelijke (economische) problemen van dit land. Maar als ze maar bang genoeg zijn voor een groep mede-burgers (verslaafden in dit voorbeeld) dan blijven ze toch wel op me stemmen…

Nee, ik ben niet gek geworden. Ik denk na over dingen die mijn vak raken. Ik vind de bezuinigingen op gezondheidszorg gek, zeker als je de problemen eerst zelf veroorzaakt hebt met een aanpak die al bewezen heeft dat ie niet werkt. Want de War-on-drugs bestaat al 50 jaar en het enige effect is dat de drugs beter zijn van kwaliteit, dat er meer drugs zijn en dat zij goedkoper zijn ondanks de honderden miljarden belastinggeld dat daar al ingepompt is…
Cynisch: echt iets om uit te gaan breiden dus…

 

Hans West

Integrative Addiction Management (individuele en partner coaching) sinds 1996. Als je geen zin hebt om in de boeken terecht te komen als “verslaafde”, als je wilt dat ik langs kom bij jou i.p.v. je te moeten aanmelden bij instanties… Als je jouw leven zelf in de hand wilt gaan nemen.

(aanvullende theorieën te vinden op West-coaching.nl*)

Mijn vraag aan jou:

Als jij iets hebt gehad aan dit artikel, of jij weet iemand die hier iets aan zou kunnen hebben: gebruik dan de social media sharing-buttons hier beneden om het onder de aandacht van mensen te brengen die er óók iets aan zouden kunnen hebben.


Als je hierover meer wilt weten of als je het hier wat uitgebreidere over wilt hebben met me, laat het me even weten:

cupofteacupofcoffee

…als je eens (eventueel anoniem) wilt praten
bij een kopje thee of koffie?..
dat kan!*


Zelf aan de slag?: Praat eens met Hans .. *klik hier*

Of -als gezegd- drink eerst eens samen met Hans een kopje koffie* om je te informeren?

• Zie FAQ’s •

Gratis en zonder verplichtingen


zelfs geen emailadres als je niet wilt 🙂

PraatmetHans.nl

Last van verslaving? PraatmetHans .nl

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.