D66 heeft een #manifest over drugs en druggebruik in NL

Question:
Heeft D66 heeft een terecht #manifest over drugs en druggebruik?
Answer:
Ik ben al een tijdje van mening dat de War on Drugs echt wel als onzinnig en verloren (!) beschouwd mag worden na al die decennia faal!
Natuurlijk zijn er nog altijd wat achterhaalde politici die proberen om met angst voor enge mensen hun kiezers te scoren. Maar gaandeweg beginnen ook politici met praktijkervaring te roepen dat het gewoon géén effect heeft, die domme roep om ‘harde maatregelen’. Het heeft blijkbaar immers nog steeds al die verslaafden niet tegen gehouden!

En laten we duidelijk zijn: Je kan beter MDMA (XTC) gebruiken dan alcohol!


een #manifest over drugs en druggebruik in NL

“We zijn nu honderd jaar verder. En wij concluderen dat het pad dat met de aanname van de Opiumwet in 1919 is ingeslagen, anno 2019 een doodlopende weg blijkt te zijn.”

Manifest:
Bezoek het op: manifestdrugs.nl
Ideeën over aanpak:
Laat het streven om via repressie naar een drugsvrije wereld te komen, varen. Het is een heilloze weg.
– Kies voor een gereguleerde drugsmarkt. Niet te verwarren met een vrije drugsmarkt. Maak in de aanpak en fasering onderscheid naar de schadelijkheid van drugs. Leer van de wietexperimenten en bouw hierop verder. Een overheid die de regie neemt op een controversiële markt verdient lof.
– Beperk de schade door mensen die drugs gebruiken niet te stigmatiseren en te criminaliseren, maar door de toegankelijkheid en kwaliteit van voorlichting en hulpverlening te vergroten en te verbeteren en heb daarbij vooral oog voor jongeren en andere kwetsbare personen.
– Werk internationaal samen. Voor een realistisch drugsbeleid moeten we ook over de grenzen heen kijken.

Voordat je er een mening over gaat hebben, Léés het eerst even!
Want er staat niet(!) dat er niks moet gedaan worden. Er staat dat er gereguleerd moet worden, dat er geïnformeerd moet worden.

Met reguleren kom je verder dan met controleren

Het gaat er niet om dat je alles “maar moet laten gebeuren”. Sterker nog, er staat dat de toegankelijkheid en kwaliteit van voorlichting en hulpverlening verbeterd èn vergroot moet worden… En er staat specifiek bij dat we daarbij als Nederlanders vooral oog voor jongeren en andere kwetsbare personen moeten hebben! (in plaats van dat we ze eerst in de kou laten staan en vervolgens eens lekker streng gaan lopen controleren) :-S

En natuurlijk snijdt dat in de vingers van mensen zoals ik, die hun therapie vooral geven aan mensen die privacy op prijs stellen en blijkbaar het geld hebben om niet van de verzekeraars afhankelijk te zijn… Dat weet ik ook wel. Maar ik sta hier wel 100% achter!

Je kan natuurlijk denken: “wéér een commissie…”. Maar als de staatscommissie -waar in dit manifest om gevraagd wordt- helder laat zien dat die domme stoere praat van politici nergens op slaat (behalve dan op hun eigen belang) en dat er ook naar de uitkomsten van een staatscommissie geluisterd zal moeten gaan worden… dan zeg ik: doen! Nu!

Download het manifest (pdf) en vorm je eigen mening.

Hans West

Integrative Addiction Management (individuele en partner coaching) sinds 1996. Als je geen zin hebt om in de boeken terecht te komen als “verslaafde”, als je wilt dat ik langs kom bij jou i.p.v. je te moeten aanmelden bij instanties… Als je jouw leven zelf in de hand wilt gaan nemen.

(aanvullende theorieën te vinden op West-coaching.nl*)

Mijn vraag aan jou:

Laat je geen angst aanpraten voor drugs… Maar voor je eigen mening!
en als jij iets hebt gehad aan dit artikel, of jij weet iemand die hier iets aan zou kunnen hebben: gebruik dan de social media sharing-buttons hier beneden om het onder de aandacht van mensen te brengen die er óók iets aan zouden kunnen hebben.


Als je hierover meer wilt weten of als je het hier wat uitgebreidere over wilt hebben met me, laat het me even weten:

cupofteacupofcoffee

…als je eens (eventueel anoniem) wilt praten
bij een kopje thee of koffie?..
dat kan!*


Zelf aan de slag?: Praat eens met Hans .. *klik hier*

Of -als gezegd- drink eerst eens samen met Hans een kopje koffie* om je te informeren?

• Zie FAQ’s •

Gratis en zonder verplichtingen


zelfs geen emailadres als je niet wilt 🙂

PraatmetHans.nl

Last van verslaving? PraatmetHans .nl

Laat het streven om via repressie naar een drugsvrije wereld te komen, varen. Het is een heilloze weg.
Kies voor een gereguleerde drugsmarkt. Niet te verwarren met een vrije drugsmarkt. Maak in de aanpak en fasering onderscheid naar de schadelijkheid van drugs. Leer van de wietexperimenten en bouw hierop verder. Een overheid die de regie neemt op een controversiële markt verdient lof.
Beperk de schade door mensen die drugs gebruiken niet te stigmatiseren en te criminaliseren, maar door de toegankelijkheid en kwaliteit van voorlichting en hulpverlening te vergroten en te verbeteren en heb daarbij vooral oog voor jongeren en andere kwetsbare personen.
Werk internationaal samen. Voor een realistisch drugsbeleid moeten we ook over de grenzen heen kijken.

Dit bericht werd geplaatst in designerdrug, discussies, kind, tripmiddelen, XTC en getagged , , , , door HansWest . Bookmark de permalink .

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.