‘Abstinentish’

“Ik leef behoorlijk #abstinentish”

De gedachte om abstinent te leven is voor een aantal mensen een verstandige beslissing want ten opzichte van bepaalde middelen hebben we soms zó veel verslavings-‘honger’ ontwikkeld dat de nul-optie gewoon echt veruit de makkelijkste keuze is om jezelf de duidelijkheid te geven die de biologische verslaving nodig heeft.

Maar vaak zie je ook dat dit veel te makkelijk door caoaches en therapeuten wordt als enige optie. lees:


Laten we duidelijk zijn: “het kan wel weer” blijkt achteraf tochvaak een smoes waarmee je jouw eigen gebruik vooral aan jezelf ‘verkoopt’ jouw verslaving sterk genoeg is geworden.
Maar laten we duidelijk zijn: als je kijkt naar wat mensen over tientallen jaren doen, dan kan abstinentish kan voor sommige mensen wel!
Maar dat lukt alleen als het een actieve keuze is, die je heel duidelijk moet maken aan jezelf en aan anderen. De mensen die merken dat zij het stiekem proberen te ‘regelen’ die merken dat zij op een wegglijdend vlak staan. Maar als je actief kiest voor de duidelijkheid van een abstinetish leefstijl…

“Er zijn twee uitgangen uit de kelder van de ‘craving’:
Doop òf
Duidelijkheid”

Hans West

Voor mensen die daar meer over willen weten lees:

Nou zijn er een heleboel mensen die hun eigen manier van verslavingbehandelen hebben uitgevonden (meestal bij zichzelf) die de gedachgte aan “abstientish” een le-vens-gevaarlijke term blijven vinden. Zij voelen zich er ook ontzettend door aangevallen als iemand zegt dat er mogelijk zou kunnen zijn dart er andere mogelijkheden zouden kunnen bestaan dan hun persoonlijke ‘one twue way’. Die mensen vinden mij in discussies (quote) “een onverantwoordelijke klootzak” als ik voorstel dat het planmatig onderzoeken van “gecontroleerd gebruik” een mogelijkheid kan zijn om met biologische verslaving om te gaan. Nou denk ik persoonlijk zelf dat mijn hufterigheid behoorlijk meevalt 🙂
Maar lees daarover: