Cocaine

Cocaïne controleren…

Cocaïne is lekker, cocaïne geeft mogelijkheden, cocaïne heeft risico’s.
Cocaïne is zeker niet gelijk verslavend maar gaandeweg is het wel één van de drugs die niet alleen mogelijkheden geeft maar ook mogelijkheden stuk maakt met het risico dat je het je voornamelijk levenskwaliteit begint te kosten.

ik beloof geen quick fixes (die werken nooit erg lang) maar ik beloof wel dat we snel aan de slag kunnen en dat we geen onnodige dingen gaan doen..

Waarom niet?

Waarom wel?

Aanpak!

Werk gerelateerd:

In een pagina over cocaïne de algemene verwijspagina’s: (in een nieuw venster)

(N.B. er zit de nodige overlap tussen deze automatische selecties)

Cocaïne stimuleert een brein, vernauwt de kleine bloedvaten en verdooft de lokale (pijn) prikkels. Cocaïne voorkomt dat de neurotransitters die in de ruimte tussen de zenuwcellen weer worden her-opgenomen. Ze blijven dus langer actief nadat zij hun oorspronkelijke prikkel hebben afgegeven. Met name de her-opname van dopamine, norepinephrine, serotonine, en acetylcholine wordt geblokkeerd. Dat maakt dat een enkele prikkel als het ware na blijft zingen tussen de cellen in het brein. De euforie door cocaïne komt dus vooral door de ophoping van dopamine en serotonine, stoffen die in het motivationeel circuit hun werk doen om zaken belangrijk en prettig te maken.
Het brein beschermt zich hier overigens tegen door de cellen vervolgens minder ontvankelijk te maken voor dopamine zodat je steeds meer dopamine nodig hebt voor dezelfde prikkeloverdracht.

Een herinnering uit de periode dat ik besloot dat ik cocaïne minder ruimte in mijn leven wilde geven:

“Cocaïne is als een verleidelijke vrouw die je nooit zult krijgen. Ze maakt je krachtig en zeker van jezelf als ze bij je is. Maar daaronder is de altijd groeiende onzekerheid.”

Laat ik duidelijk zijn daar moest wel het eea voor veranderen want wat ik altijd zeg:

“Stoppen” is niet altijd nodig (soms wel) maar het is nooit een doel om te stoppen. Het doel is om er vroeg genoeg bij te zijn en om de dingen te starten die maken dat je kunt stoppen op de momenten dat jij dat wilt.


Mijn voorstel

Laten we snel aan de slag gaan. Ik ga je niet vertellen wat je moet doen, ik ga je helpen om te doen wat je werkelijk wilt doen. En dat daar wisselingen in zullen zitten… reken maar van Yes. Maar dat we daar uitkomen als jij je daarvoor inzet, als je doet wat er voor nodig is…
Stap 1: Neem contact op:


Stap 2: Praat met Hans zonder aanpassing
Stap 3: Pak de verantwoordelijkheid voor je eigen leven samen met mij op


PraatmetHans_Cocaine_beneden_de_lijn-600Wanneer jouw situatie zodanig uit de hand is gelopen dat je een meer nodig hebt dan een goede niet-veroordelende begeleiding die jou je eigen keuzes helpt vasthouden, als je bijvoorbeeld klinische opname nodig hebt: Denk dan aan Jellinek of Spoor 6.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.