Lezingen en voordrachten

Tent bijeenkomstAls je een spreker uitnodigt dan wil je niet alleen iets nieuws horen, dan wil je ook dat ie het zo uitlegt dat de luisteraars er iets mee kunnen doen!

Op verschillende lokaties is Hans gevraagd om lezingen te geven Op bedrijfsfeesten, in restaurants (food for thought), in congreszalen, voor goede doelen, voor partners en ouders van verslaafden, voor zelfhulpgroepen van mensen die zelf met verslaving te maken hebben, voor mensen die denken niet met verslaving te maken te hebben.

En overal is Hans erop gericht om de toehoorders uit te leggen hoe zij dingen kunnen doen… hoe zij dingen intentioneel anders kunnen doen. Soms hoef je nog niet eens andere dingen doen maar gaat het er vooral om dat je de dingen die je doet vanuit een intentie doet zodat je jouw eigen doelen kunt bereiken.

Kennis is leuk. Maar betekent pas iets wanneer het ook praktisch toepasbaar is…

Ik spreek altijd met de laatste ontwikkelingen in de wetenschap in gedachten, zonder in onbegrijpelijk jargon te vervallen ben ik in goed staat om dingen aardig, respectvol, verantwoord en begrijpelijk te brengen op divers niveau. Met ervaring van RINO tot ROC kan ik juist ook vanuit mijn praktijkervaring inspelen op de realiteit van mijn toehoorders.

Redenen waarom er naar Hans geluisterd wordt:

  • een gezellige avond waarin wordt gegeten en wordt nagedacht over onderwerpen
  • opleiding van professionals in Motivational Interviewing
  • uitleg aan professionals hoe om te gaan met verslavingen
  • tijdens een informatieavond van een bedrijf dat nieuw beleid introdiuceert op gebied van verslaving

Hans verschijnt o.h.a. voorbereid met een degelijke powerpoint presentatie of prezi. Maar voor het beantwoorden van vragen uit het publiek is een flapover of een whiteboard een goede manier. Dat biedt wat meer flexibiliteit en juist door dingen ook beeldend uitgetekend te krijgen ontstaat meer meer begrip bij de luisteraar.

Het is handig om even na te denken over het doel dat u heeft met de voordracht. Draait het vooral om de sfeer, draait het om kennis?
Dit ook in verband met de prijsstelling. Ik ben niks te beroerd om voor goede doelen tegen gereduceerd tarief op te treden want het is in mijn ogen belangrijk dat mensen meer begrip ontwikkelen voor dit probleem waar zo veel misverstanden over zijn. Niet omdat ik van de blauwe knoop ben (zeker niet) maar omdat

Hans is goed in het handzaam en begrijpelijk uitleggen van de vraag wat verslaving nou eigenlijk is, hoe het gaandeweg ontstaat en wat het betekent en hoe het voelt voor de (beginnend) verslaafde, wat je er aan kan doen en hoe je ermee om kan gaan -zelf of juist ook als omgeving-.

HotelOok onderwerpen die meer zijdelings te maken hebben met verslaving kunnen aan bod komen, zoals de werking van verschillende middelen en/of de EHBO daarbij, of uitleg over het omgaan met agressie (als gevolg van verslaving of gebruik).

Kortom, geef hier aan wat de wensen zijn en dan laat ik snel weten wat de mogelijkheden zijn.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.