MKB

MKB.PraatmetHans.nl

https://hanswest.files.wordpress.com/2014/08/stopdeverslaving-zweet-van-voorhoofd-gesprekken

In deze moet je in het MKB op een waanzinnige manier werken. En laten we wel zijn, dan kom je het “gebruik van middelen” vaker wèl dan niet tegen.

Dat kan bij werknemers zijn… maar een groot aantal van mijn klanten had zelf net even te vaak “even een drankje” nodig om in slaap te komen. En soms is koffie ècht even niet genoeg om de hele dag door te komen. Of wil je als je af gewerkt ben tòch wel even extra energie om ook eens wat leuks…
Logisch met deze stress!..

“Want m’n bedrijf moet natuurlijk wèl door blijven lopen!”

… en misschien is dat wel precies waardoor mensen het soms ook wel wat ver uit de hand laten lopen …
Laten we duidelijk zijn. Jouw middelen gebruik is in het begin een oplossing, het lijkt een oplossing die je kan blijven herhalen, maar uiteindelijk is het dat vrijwel nooit… op de lange termijn.


Jij als MKB-er of ZZP-er

Laten we helder zijn, jouw resultaten hangen af van jou. En van jouw mogelijkheden dus, en daar moeten we echt even  heel bewust mee omgaan in deze tijd.
Dus laten we samen overleggen en kijken wat er te doen is.

30 jaar integrative addiction coaching maakt dat ik kan zeggen dat ik weet wat er werkt. Uiteindelijk draait het juist om de lange termijn en een beetje extra kennis van zaken kan een hoop tijd schelen.
Maar ik ben slechts de stuurman, jij bent de kapitein op jouw schip.

Het is natuurlijk altijd aan iemand zèlf, hoeveel tijd je er aan wil besteden om een verschil te maken voor jezelf.

Laten we helder zijn, waarschijnlijk heb je nu niet veel tijd om te besteden aan het volgen van weinig specifieke behandelingen, je wilt maatwerk!


Waarschijnlijk wil je ook niet een behandelaar die vind dat je gelijk moet ‘stoppen’. Je wilt waarschijnlijk ook geen behandelaar die een starre aanpak heeft of die erg aan afspraken vasthoudt. Als ondernemer wéét ik dat dingen kunnen veranderen en in mijn particuliere praktijk kan je ook op het laatste moment switchen naar online behandeling, of kan je een ‘flex’-afspraak maken zodat je mag verzetten als dat nodig is.
Als je even één week, twee weken of een maand moet verzetten, jij staat aan het stuur! Het gaat om jouw leven. Maar we doen het samen.


Verslaving en werkdruk

Als jij jouw eigen werkgever bent dan is de druk soms echt hoog. Daardoor is het helemaal logisch dat alcohol, coke of slaapmedicatie soms als echt een “uitkomst” voelt om je prestaties op te schroeven.
Dat is niet dom of slap, dat is goed te begrijpen als je de druk begrijpt waar je als ZZP-er in het MKB soms onder kunt staan als je probeert je hoofd boven water te houden.
Onderdelen van jouw behandeling zullen mogelijk zijn (en je kan zelf al vast beginnen) bijvoorbeeld met behulp van ControleerjeVerslaving.nl:

  • zelfonderzoek zonder iets te veranderen aan het gebruik
  • inventarisatie en analyse van functie van het middel in jouw leven (waarom wèl)
  • oefenen alternatieve strategieën (en acceptatie)
  • aandacht voor het psycho-biologisch omgaan met druk, om leren gaan met stress
  • extra regulerende strategieën of -wanneer we toch echt te laat zouden zijn begonnen- inventarisatie en doorverwijzing.

…neem hieronder even contact op of zie: individueel

Ik hou niet van bullshit maar weet uit eigen ervaring hoe hard deze trajecten kunnen zijn. Dan heeft “veroordeling” of schaamte geen enkele zin. Dan hebben goede voornemens en “morgen stoppen” óók geen zin. Dan kan je beter samen starten met reguleren.


Contact

Whatsapp of bel me even (06 558 61 554) of gebruik dit formulier voor een email:

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.