Mogelijkheden

@PraatMetHans voor informatie, advies & therapie bij verslaving.

 Er zitten altijd twee kanten aan een verslaving:
 aan de ene kant een mens met een verslaving zelf,  aan de andere kant de mensen daaromheen.
Of je nou zelf met een verslaving of met afhankelijk worstelt of dat je iemand hebt die jij zou willen helpen bij die worsteling, ik kan beide partijen steunen zonder de relaties nodeloos (verder) onder druk te zetten. Beide kanten zijn er namelijk bij gebaat als zij samen werken met kennis van zaken en een handige aanpak. Dit betekent dus niet dat iedereen altijd maar “met de billen bloot” zou moeten of dat je de hele tijd “sorry” moet zeggen.. (aan allebei de kanten is er waarschijnlijk méér dan genoeg “sorry” gezegd).
Het betekent juist dat je aan de slag gaat met zelfcontrole als doel. Daarbij helpen geen verwijtende vingertjes en het helpt ook niet om stilzwijgend verantwoordelijkheden over te nemen.

Soms richt je je in mijn werk op de ene partij, soms op de andere partij. uiteindelijk gaat het om het de samenwerking van beide partijen…

B2C

Persoonlijke mogelijkheden

Mensen met een (mogelijke) verslaving zouden in het onderstaand ‘menu’ eens kunnen kijken of daar iets bij zit wat naar hun smaak is (of kies direct uit het uitlklapmenu “mogelijkheden”, hierboven).

Mental coaching/therapie
Vaak willen mensen een paar enkele, of een langere reeks van Individuele coaching-, supervisie- of therapiegesprekken tijdens kantooruren.
De kosten daarvan zijn 75,= of 90,= Euro (afhankelijk van de draagkracht van de klant) voor een gesprek van 5 kwartier zodat we niet onder tijdsdruk hoeven te praten (vergelijk dat rustig eens met mijn collega’s). Ook behandeling in de avonduren behoort tot de mogelijkheden.
En, indien gewenst, VIP-gesprekken (drie-gesprekken met partners, ouders, vrienden) kunnen bij mijn integratieve aanpak horen.
zie: individuele trajecten
StopdeVerslaving-SkypeDit kan natuurlijk ook anoniem; bijv. telefonisch of via Skype of Google Hangout)

Kennismaking
Sommige mensen willen eerst even kennismaken tegen een gereduceerd tarief om eerst eens te kijken of er we een klik met mij is.
Dat behoort ook tot de mogelijkheden:

Anoniem (Skype Google-Hangout en/of email)
Voor een aantal mensen is het niet gewenst dat hun positie ondermijnd wordt doordat zij hun privacy op moeten geven of dat er een diagnose opgeplakt wordt. Dat is niet nodig want u kunt ook anoniem aan de slag met de vraag of er sprake is van verslaving of afhankelijkheid.

Relatie-coaching
Niet zelden zijn taboe-onderwerpen reden voor strubbelingen in de relatie. Ook therapie zelf kan een reden zijn voor wrijvingen omdat er ineens “iemand anders is waarmee gepraat wordt”. Wanneer er problemen ontstaan in de primaire relaties kan het handig zijn om met enige regelmaat de therapie af te wisselen met relatie-coaching gesprekken, die -anders dan de VIP-gesprekken, meer op de relatie gericht zijn. Uiteraard wordt daarin de afgesproken privacy bewaard.
Ook dit hoort dus tot de mogelijkheden.

A walk in the park
Soms is een gesprek waarbij je tegenover elkaar zit best lastig voor mensen. Comfortabele schoenen aan en een park in de buurt kunnen dergelijke situaties dan vlot trekken. ‘A walk in the park’ is een aanbod voor mensen die eens willen praten terwijl zij niet zulke praters zijn.

Informatie
Soms wil je gewoon alleen maar wat meer weten. Over verslaving in het algemeen of specifiek voor jezelf. Zonder dat je nou gelijk helemaal een traject wil opstarten. Maar als je ziet hoeveel onzin er ook op het internet staat dan kan het prettig zijn om een gesprek te hebben met iemand die de theorie in mensentaal uit kan leggen. Dit kan zelfs de vorm krijgen van miniworkshops.
Prijsstelling is vergelijkbaar met individuele coaching of relatiecoaching plus eventueel kosten voor voorbereiding, afstand en reistijden.

B2C

Mogelijkheden voor omgeving

Informatie, coaching of therapie cadeau
Omdat het soms beter werkt als een ander zegt en uitlegt wat jij al probeerde te zeggen maar wat niet aankwam, dan kan het een idee zijn om iemand met een verslaving een gesprek cadeau te doen met een niet-veroordelende professional. Misschien zegt hij precies hetzelfde, of misschien helpt een ander gezicht om eens te inventariseren of jij je terecht zorgen aan het maken bent.
Ik neem dan contact op met iemand en maak een afspraak om met iemand te praten. Zo kan je als het ware een cadeau kiezen uit het palet van de dingen die je hier links ziet.

Interventies
Soms is een “intervention” nodig om iemand uit het verslaafde denkpatroon te trekken. Dat kunnen we samen organiseren.. Mar veel mensen ervaren dit eigenlijk als “te veel”, “te zwaar”. Daarom heb ik als mogelijkheid ook wat ik een “intervention light” noem. Meer met het karakter van een lezing, een workshop die alle betrokkenen informatie geeft en stof tot nadenken en een aanzet tot het doen van concrete(!) stappen. Minder dramatisch dan we op TV zien, meer met het toon van een goed gesprek over de praktijk naar aanleiding van de theorie.

B2B

Mogelijkheden voor bedrijven

Informatie
Soms wil je gewoon alleen maar meer weten. Over je eigen verslaving, Over verslaving in het algemeen of specifiek. Zonder dat je nou gelijk helemaal een training wilt doen of een traject wil opstarten. Maar als je ziet hoeveel onzin er op het internet staat dan wil je toch ook wel graag een gesprek met iemand niet alleen de theorie maar ook de praktijk kent. Dat kan. Neem even contact op voor een afspraak.
Prijsstelling is vergelijkbaar met individuele coaching of relatiecoaching plus eventueel kosten voor voorbereiding, afstand en reistijden

Trainingen
Herintegratie van personen binnen een team, supervisie om gezamenlijke intervisie op te starten. Het introduceren van lastige onderwerpen die in de werksfeer getrokken moeten gaan worden (als onderdeel van een verandering van bedrijfscultuur) denk aan verslavingsbeleid, communicatiebeleid, teamsamenstelling en taakverdeling, 360graden-aanpak etc.
Prijsstelling is afhankelijk van groepsgrootte en doelen, voorwaarden en voorbereiding, afstand en reistijden

Meetup’s discussie en informatie
Voor professionals en en betrokkenen organiseren we “meet-Up’s in de regio Amsterdam.
zie: “Verslaving zuigt” (addiction sucks) -informatie-uitwisseling- (op http://www.meetup.com)

Contact
Wanneer u dit een goed idee lijkt, neem hier dan gewoon even contact op met Hans om te overleggen wat de mogelijkheden voor u zijn.

Als je het hier eens over wilt hebben laat het me even weten:

 

PraatmetHans.nl

Last van verslaving? PraatmetHans .nl

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.