B2B: aanbod voor bedrijven

B-2-B

Bedrijfsmatig kan verslaving ook een behoorlijk probleem zijn. Persoonlijk, omdat het rot is om te zien hoe iemand langzaam de verkeerde kant op gaat in jouw ogen. Met oog op aansprakelijkheid zijn dat soms dure problemen, en de bedrijfscultuur kan behoorlijk op de proef gesteld worden omdat iemand ineens ook anders communiceert of meer manipuleerbaar geworden is als het ‘geheim’ begint uit te lekken. Bedrijfsmatig gezien zijn dat potentiële kosten.

En als je dan probeert om een gesprek te openen dan zie je vaak dat iemand zo in de verdediging schiet dat er verder geen gesprek meer mogelijk is of dat mensen zich ineens ziek gaan melden. Dan zou je willen dat je iemand had met ervaring met dit soort gesprekken om eens contact op te nemen met de werknemer waar jij je zorgen over maakt.
En dat kan:  3-5 gesprekken wanneer je verslaving vermoedt*.

Of je zou het beide partijen gunnen dat de afdeling PZ een idee heeft over de problemen die zo kunnen ontstaan. Daarom behoort ook consultatie* en training* tot de mogelijkheden.

Consultatie

Het gebrek aan begrip van het fenomeen “verslaving” helpt vaak niet om grip te krijgen op dit proces, liefst samen met de persoon met neiging tot verslaving. PratenmetHans biedt is erop gericht dat iedereen de zaken wat anders gaat zien waardoor iedereen beter voor jezelf en uiteindelijk, daarmee ook beter voor elkaar gaat zorgen.
Consultatie bij ondergetekende is niet gericht op het wegwerken van de persoon maar op integratie van die verslaafde mens waarmee jij samen leeft of waarmee jij samen werkt. Dat betekent natuurlijk niet dat het maar allemaal goed moet worden gevonden. Juist niet!

Training

HansWest

uitleg over handige acties

Begrip van het proces en de fenomenen en de toon waarop je aan de slag gaat met verslaving zijn eigenlijk beiden belangrijk. Die moeten ook met elkaar kloppen en dat komt meestal niet vanzelf. Over het algemeen is enige training nodig om handig met dergelijke, soms emotioneel enorm lastige, situaties zodat onnodig (en onnodig duur) gedoe kan worden voorkomen. Zowel voor professionals die werken in de zorg als de afdeling PZ of bedrijfseigenaar. In dit laatste geval is er een gereduceerd tarief mogelijk.

Hans West uitleg en gesprek

Hans West: uitleg en gesprek

Ik heb jaren ervaring als trainer en docent op diverse niveaus. Dus mogelijk is het handig om even overleg te hebben over de dingen die u wenst te bereiken.

Trainen is ook: “Informeren en leren om te informeren, informatie die gegeven wordt, ook om door te geven.”

Wanneer u even verder wilt spreken over de mogelijkheden? Neem contact met mij op via deze pagina *klik* dan praten we verder over prijzen en mogelijkheden.

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.