We’re in this together…
Bij het integreren van verslavingen, bij het vastlopen in het evenwicht tussen werk en privé, bij het uitvogelen van je eigen kink, daar komen mensen nogal eens in een vaarwater waarbij de nodige relatiestress naar boven komt. “Hij begrijpt niet wat ik voel”, “zij snapt niet wat ik meemaak” enzovoort.
Het is ook zo ontzettend makkelijk om in een spiraal van verwijten terecht te komen.
Maar de prijs daarvan is alleen wel dat je niet meer praat over de dingen waarin je kwetsbaar bent, de dingen waarin je gekwetst bent. En de prijs daarvan is vaak dat je uit het oog verliest dat je het samen wilde doen. Mensen proberen om “niks fout” te doen en komen zo terecht in een sfeer waarin je niks meer “goed kan doen”. Jammer, want daar hadden jullie allebei niet op ingetekend… “We’re in this together” (als je er tenminste tijdig bij bent)
Relatie coaching
Als Mental coach ben ik inderdaad regelmatig ook relatiecoach, want relaties zijn belangrijk in een leven. Soms komen partners mee naar de therapie (gunstig voor de therapie en gunstig voor de relatie) en soms coach ik op de achtergrond, niet alleen om relaties te repareren, soms ook om ze af te ronden met een mogelijk minimum aan “hard feelings”.
Het doel is respect en liefde zoveel mogelijk in de relatie, anders in de afronding ervan.
In een omgeving waarbij beide partijen het respect krijgen dat zij verdienen kunnen we naar mogelijkheden van de toekomst kijken. Wat heb jij nodig, wat heb jij te geven…
- Soms gaat het om een enkele lange afspraak* (van 2,5 uur of meer, 215,=) bij voorbeeld wanneer mensen samen eens even spijkers met koppen willen slaan of bijvoorbeeld bij crisis,
- of om een enkele afspraak* of een serie afspraken (van de gebruikelijke 5 kwartier, 115,=)
Gesprekken kunnen vinden over het algemeen plaats in de coachingskamers bij Seats to meet of natuurlijk bij u op lokatie (in dat laatste geval worden reiskosten en reistijd in rekening gebracht als dit buiten Amsterdam is).
Voorwaarden:
Je moet nadenken bij relatie-coaching over de verhouding tussen individuele trajecten en relatie-trajecten.
Wanneer relatiecoaching echt volledig op de voorgrond staat (en dus iedereen in de relatie evenveel aandacht verdient) dan kan dit niet parallel lopen met een traject waarin één van beide partners mij individueel ziet en de ander niet. Dat groeit over het algemeen scheef. Een oplossing kan zijn dat het individuele traject onderbroken wordt of dat ook de partner een (kort) eigen individueel traject opstart.
Maar meestal zie je toch dat de verslaving van één partner op de voorgrond staat in de behandeling en dan spreken we gewoon af dat we individuele- en relatiegesprekken afwisselen (1 op 2 of 3 of misschien maar een enkel relatie gesprek naast het individuele coaching traject). Zodat jullie inderdaad samen bij de behandeling betrokken kunnen zijn als koppel.
Wat je vaak ziet is heilloos ‘schuld ping-pongen’ (“Nee, jij bent er de schuld van dat…”) Zonde van de tijd!
Avond uren:
Wanneer mensen alleen in de avonduren kunnen dan behoort het tot de mogelijkheden. Over het algemeen geldt een meerprijs van 15 à 25 procent.
Contact
Wanneer u dit een goed idee lijkt, neem hier dan gewoon even contact op met Hans om te overleggen wat de mogelijkheden voor u zijn.