Intervention organisatie en uitvoering

Wanneer u daar behoefte aan heeft kunnen wij u ondersteunen met het organiseren van een “intervention”…

Wat is een “intervention”?

PraatmetHans DominoDe “intervention” is overgewaaid vanuit Amerika waar zij al vanaf 1962 gehouden worden. Het is een bijeenkomst van mensen die om iemand geven met als belangrijkste doel om iemand te motiveren om zijn/haar (verslavings)problemen serieus te nemen en er aan te gaan werken.

Stel je dit voor als een soort van ‘surpriseparty’ maar dan dus wel met een minder feestelijke reden en en veel beter voorbereid en met een duidelijke boodschap.
Want de boodschap moet namelijk zijn:

Uiteraard kunnen interventions ook om andere serieuze problemen gaan die zorgen baren onder vrienden/ familie/ collega’s… We helpen graag.

“Wil je als-je-blieft het probleem dat wij met z’n allen erg serieus nemen zelf óók serieus gaan nemen?”


Voor wie?

Voor mensen die met hun gedrag zorgen baren in hun omgeving. Voor mensen met mooie eigenschappen die niet uit de verf komen door overmatig gebruik, of ander overmatig gedrag. Voor mensen waarbij je verslaving vermoedt of voor problmen die gewoon een professionele aanpak nodig hebben die je niet kunt bieden als vriendengroep, familie, collega’s. Niet gelijk dat iemand een opname nodig heeft, maar wel dat je met elkaar de indruk hebt. We houden van je maar je doet iets onhandigs in de aanpak van de problemen. Laat alsjeblieft een professional meedenken zodat we dit probleem vlot gaan trekken.


Door wie?

Familie, vrienden of ook collega’s kunnen een gezamenlijk groep vormen en op één afgesproken moment bij elkaar komen om iemand te motiveren om verantwoordelijkheid te nemen en aan de slag te gaan.
Door met z’n allen bij elkaar te komen, samen met een professional die ook in staat is om het geheel vanuit de verslaafde te bezien en de sfeer te begeleiden, geef je iemand een duidelijke push in de goeie richting.

Soms hoeft het nog niet zo zwaar en kan je ook een intervention “light”* proberen.
Of er kan sprake zijn van een collegiale intervention*.


Hoe?

Dit doe je niet zo maar even. Want het vereist de nodige organisatie waarin je de wensen en belangen van de verschillende mensen op een rij moet krijgen.
De kosten van een dergelijk aanbod hangen sterk af van de mate waarin mensen zelf al aan de slag zijn geweest en de mate waarin er moeizame situaties zijn ontstaan door het verslaafde gedrag. Advies bij de voorbereiding, aanwezigheid bij de intervention zelf, vervolggesprekken bepalen de kosten.


Prijsstelling

Flexibel werk geeft flexibele prijzen maar afhankelijk van bovenstaande factoren kan de prijs variëren tussen 250,= en 650,= euro.
Neemt u gerust even contact op met Hans* om te overleggen wat uw mogelijkheden zijn.

Contact met Hans


PraatmetHans.nl

Last van verslaving? PraatmetHans .nl

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.