Hans

PraatmetHans.nl – Hans

Hans-West-Dat-kan-zijn_2014Hans West (M)
coach/trainer/therapeut,
M 06 558 61 554
HansRJWest@Gmail.com .

het leven beoordelen doe je achterwaarts… maar je kunt een leven alleen voorwaarts leven.

Ik ben als coach niet tegen middelengebruik, dat is gewoon één van de verworven vrijheden van deze tijd… Niet alles wat verboden is, is ook verstandig om te verbieden. Niet alles wat mogelijk is, is ook verstandig om te doen.

Ik ben niet tegen gebruik. Ik ben tegen gebruik dat je levenskwaliteit kost! (…)

Verslaving en afhankelijkheid zijn onderwerpen waar mensen geheimzinnig over doen, waar mensen zich over schamen en waar in de media nog weinig nuttige informatie over wordt gegeven. Dat maakt dat mensen blijven modderen helaas… Maar schaamte is even onnuttig als harde veroordeling, even onnuttig als oprecht gemeende beloften waar je jouw zelf blijkbaar toch niet aan kon blijven houden?..
Duidelijkheid helpt wel 🙂
Dus PraatmetHans.nl om grip te krijgen door begrip te krijgen.

Hans-West-tikkie-humor_2014Rond verslavingen benoem ik vaak mijn puberteit waarin ik de zelfkant van de maatschappij wat onderzocht heb (samen te vatten met “heroïne hebt ik niet gebruikt, anders dan moet ik zo’n lange lijst noemen”) en uhhh “ernstig van het leven genoten heb” 😉 tot ik merkte dat dit me tegen begon te houden om verder te groeien. Daarom heb ik de verliezen genomen en heb mij geschoold als fysiotherapeut bij de opleiding Thim van der Laan omdat ik juist hands-on en niet zweverig met mensen aan de slag wilde.

Opgeleid als fysiotherapeut heb ik geleerd om oog te krijgen voor de mogelijkheden van het lichaam. Werk met ademhalingsproblemen, ernstige ziektes als eindstadium CF, COPD & kanker hebben mij geleerd om oog te hebben voor de dingen waar het uiteindelijk om draait.

Hans-West-ernstiger_2014Werken als therapeut/mental coach voor mensen met diverse psychologische problematiek en mensen met verslavingen heeft me geleerd om te kijken naar de manieren waarop wij onszelf in de weg kunnen staan als mens.

Integratieve theorie (Petzold) geeft de theoretische  basis hier onder. Mensen zijn altijd ook onderdeel van hun omgeving dus relaties en relatie coaching zijn altijd onderdeel geweest van mijn therapieën.

Hans-West-geen-vingertje_2014Ik ben niet van het ‘vingertje’ of van de veroordeling, ik leg liever uit zodat mijn klanten hun eigen conclusies kunnen trekken. Integratie, empowerment en begrijpelijkheid om grip te krijgen zijn kernwoorden voor de aanpak, een snufje humor en een leuke powerpoint of webpagina als huiswerk doen de rest.


Als Mental coach ben ik regelmatig ook relatiecoach, want relaties zijn belangrijk in een leven. Soms komen partners mee naar de therapie (gunstig voor de therapie en gunstig voor de relatie) en soms coach ik op de achtergrond, niet alleen om relaties te repareren, soms ook om ze af te ronden met een mogelijk minimum aan “hard feelings”.

Beste Hans,
Hartelijk bedankt. Ik heb genoten van de les door jou manier van lesgeven. Zeer boeiend. Hartlijk bedankt en tot volgende week.D

2 gedachten over “Hans

 1. Hoi Hans, mooie blog en ik heb waardering voor het werk wat je doet. Lange tijd heb ik het geduld van hulpverleners zwaar op de proef gesteld. Als je het interessant vindt kun je op mijn blog af en toe lezen waar ik in het verleden tegenaan liep en waar ik nu moeite mee heb als herstellend verslaafde. Ook schrijf ik regelmatig over de positieve dingen in mijn leven sinds ik clean ben. Keep up the good work Hans! En voor de verslaafden hier: schakel hulp in want het leven is veel meer waard!

  http://nickmazona.com/

  Met vriendelijke groeten,
  Nick

  • Dank voor het compliment. Ik denk dat het belangrijk is dat we meer begrip krijgen voor mensen met een verslaving en daarvoor is het noodzakelijk dat we onszelf minder gaan verstoppen als gebruikers en mensen met een verslaving. Ik ben blij met jouw stappen…
   ieder op zijn eigen wijze, de weg is divers genoeg (en sommige mensen hadden wat herhaling nodig 😉 )

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.