Vergoeding door zorgverzekering en EPD-privacy
Mijn klanten stellen over het algemeen nogal prijs op hun privacy en willen graag zelf hun behandeling kunnen bepalen en niet vast zitten aan standaard protocollen (ik ken ze hoor :-), maar zit er niet aan vast). Lang verhaal kort:k ben niet verbonden aan zorgverzekering.
…en ik probeer dan ook niet om mijn behandelingen daar vergoed te krijgen.
Dat betekent inderdaad dat jij jouw eigen behandelingen zelf zal betalen. Daarom vraag ik ook de mensen die iets meer inkomen hebben, om iets meer te betalen zodat ik ook mensen tegemoet kan komen die (even) weinig hebben.
(..) “maar toen ik daar even over had nagedacht, toen bedacht ik me al dat ik die behandelingen er snel genoeg mee zou terug verdienen.. na een paar weken had ik het geld van die therapie er al uit, aan wat ik niet meer hoef uit te geven aan gebruik. En toen ik de eigen bijdrage van mijn verzekering meerekende bleek deze manier ineens behoorlijk goedkoop.”
Dan heb ik het nog niet eens over het gegeven dat -juist door de flexibiliteit- we inderdaad alleen maar hoeven te doen wat er inderdaad moet gebeuren zonder dat er vaststaande programma’s hoeven te worden afgewerkt. Waar kan je bij mijn conculega’s 5 minuten voor de sessie beslissen dat je toch je partner of een vriend(in) wilt meenemen (of juist niet). Precies dàt soort flexibiliteit maakt vaak ook dat mensen ineens een stuk actiever met hun eigen therapie aan de slag gaan… Wat denk je dat het betekent voor het effect en tempo?
Informatie is belangrijk maar het moet gericht zijn op transformatie
Verzekeraars of klanten
Dat ik me niet richt op de wensen van de verzekeraars, dat betekent voor mijn klanten dat ik dus ook geen tijd verlies aan bureaucratie en allerhande algemene eisen of software pakketten zodat ik mijn tijd gewoon kan besteden aan de behandeling van mijn klanten in plaats van aan administratie.
Wist je dat mensen in sommige van de gevallen bijna 60% van hun tijd aan administratie besteden?
Wanneer je niet alleen prijzen gaat vergelijken maar ook de behandelduur vergelijkt dan zal opvallen dat gesprekken bij niet een half uur, niet drie kwartier duren maar vijf kwartier tot anderhalf uur. Zodat je dus niet buiten komt te staan met dat gevoel dat je niet eens de tijd hebt gehad om uit te leggen hoe de dingen voor jou zijn of de tijd hebt gehad om vragen te stellen.
empowerment heeft aandacht nodig
aandacht kan je niet haasten!
Achtervolgd door de diagnose “verslaving”
Dat ik niet door verzekeraars gestuurd wordt betekent trouwens óók dat mijn behandelingen niet in jouw medisch dossier of EPD hoeven te komen staan. En verslaving blijkt steeds meer een “chronische aandoening” die je misschien ineens een leven lang met je meedraagt.
Wanneer jij daar zelf expliciet om verzoekt bij ondergetekende behoort natuurlijk verslag naar een arts of verslavingsinstelling uiteraard tot de mogelijkheden maar de behandelingen komen hierdoor dus niet in jouw EPD terecht.