Sponsor

Soms zou je iemand wat extra steun gunnen…

we weten allemaal dat het leven soms even (financieel) tegen kan zitten, dat je als student al blij bent als je geld hebt voor studieboeken etc. en dan moet je het dus zelf maar uitzoeken… Of niet?

Natuurlijk schieten mensen mij wel eens aan om te vragen om raad, en als ik dan na een tijdje praten voorstel om eens hier eens rustig over te praten en om het probleem serieus te nemen, dan schrikken mensen er wel eens van dat daarvoor gewoon betaald zal moeten worden.

Wat kan ik zeggen?
Dit is mijn werk en van karmapunten kan ik de hypotheek niet betalen.
Natuurlijk is het realistisch dat je nadenkt over de vraag waar je geld aan uitgeeft. Hoewel het best een interessante vraag is wat levenskwaliteit nou waard is (om het er nog niet eens over te hebben dat ik mezelf in een aantal gevallen binnen een maand drie keer terugverdien als je kijkt wat er aan de afhankelijkheid wordt uitgegeven).

Soms raad ik mensen wel eens aan een sponsor te zoeken want er zijn misschien best mensen die iemand ook het beste gunnen, die misschien zelfs bereid zijn om iemand financieel bij te staan.

Ik als sponsor (karma-sponsor)

Maar eens in de zoveel tijd (het moet financieel kunnen en het moet passen) geef ik ook 3 sessies weg aan iemand waarvan mijn leden vinden dat hij/zij het verdiend heeft/hebben.

Ga hier graag wel respectvol mee om. Gun dit aan mensen die het ook verdienen, niet aan de mensen die geen zin hebben om voor coaching te betalen omdat zij van dat geld nog even wilden winkelen in Parijs.
Als gezegd: ik krijg mijn brood niet gratis op de markt en ook ik moet mijn hypotheek gewoon betalen, mijn opleidingen hebben niet bepaald niets gekost en geld is nou eenmaal een realiteit in ons bestaan. Maar aan de andere kant …een paar Karma punten extra zijn ook wat waard in mijn geval. 😉
Zonder dollen: ik heb ook wel steun gehad van mensen als ik moeilijk zat. Vandaar dit aanbod aan mijn leden.

Als jij vind dat iemand zijn karmapunten verdiend heeft en (even) niet de centen heeft om de hulp te krijgen die nodig is. Laat me dat weten middels onderstaand formulier.


Vragen die ik hierover wel krijg:

Waarom niet drie keer één sessie voor 3 mensen?

Ik ben goed maar niet goed! 😉
Meestal heb je in een eerste gesprek een algemene lijn. Soms heb je gelijk helemaal de crux te pakken maar vaak is het toch zo dat je eerst inventariseert voordat je kunt gaan bedenken welk “huiswerk” uiteindelijk het meest vruchten af gaat werpen. En veruit de meeste mensen hebben dan nog wel een terugkom sessie nodig om te kijken of de dingen op hun plek vallen (of waarom het huiswerk niet lukt)…
Drie zittingen kunnen vaak meer uitmaken in een mensenleven dan één enkel contact.


Alleen individuele sessies of kunnen ze ook als relatie komen?

Dat mag jij bepalen. Als ik toch niet in rekening breng dan is het verschil natuurlijk heel erg klein of ik €95,= of €115,= niet afreken voor anderhalf uur werk 🙂 Dus als jij hier een koppel voor wil stellen, dan kan dat. Als jij hier een individu voor wil stellen dan kan dat ook. Als dat halverwege switcht dan is dat ook mogelijk.


Mag ik alleen anderen voorstellen of ook voor mijzelf?

Ook dat mag jij voor jezelf bepalen. Als jij vind dat je redenen hebt: geef ze, dan kan ik kijken wat er binnenkomt en dan probeer ik uit die rij een zo eerlijke mogelijke keuze te maken.


Moet iemand zelf verslaafd zijn?

Nou nee, vaak zat hebben partners, of ouders, of kinderen van iemand met een verslaving ook veel moeite om die verslaving goed te begrijpen en een gezond idee te ontwikkelen over hoe ze met die verslaving zouden kunnen omgaan en hoe ze die persoon het beste kunnen helpen met de dingen die er spelen.
Ook partners zijn dus welkom, en vaak is het juist enorm krachtig als je met meerdere mensen aan hetzelfde aan het werk bent. Mensen met een verslaving geven dingen niet altijd handig aan, mensen met een verslaving worden soms ook totaal verkeerd begrepen.
Dan helpt het echt heel hard om die gesprekken met een derde te voeren. Dus dat individueel proces en de dingen die er gebeuren in de relatie die kunnen elkaar juist heel mooi aanvullen!

Synergie is: 1+1=3!


Gaat het altijd over “zwaar verslaafd”?

Nou Nee!
Juist als je er vroeg genoeg bij bent en sneller beter begrijpt hoe dingen werken, dan kan je een hele hoop shit voorkomen. Bij zware verslaving, als er veel maatschappelijk is stuk gegaan, dan is er ook méér nodig.


Hoe weet ik of je mijn voorstel hebt gekozen?

Nou… niet! LOL
Privacy is nogal belangrijk in mijn beroep 🙂

Over de uitslag van de loting valt niet te corresponderen 😉

Serieus: wat jij hier schrijft komt nergens anders terecht en nergens terug, tenzij dat de mensen die jij hebt voorgesteld jou zelf willen vertellen dat ze je bedanken voor de tip (als je het niet anoniem hebt voorgesteld)


Dus mijn vraag aan jou: Aan wie gun jij dit en waarom?

Laat het me hieronder even weten:


Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.