Intervention planner

Wanneer u daar behoefte aan heeft kunnen wij u ondersteunen met het organiseren van een “intervention” of (vaak beter nog) een intervention light

We plannen samen een intervention?

PraatmetHans Domino
Een “intervention”* plan je niet zo maar. Als je het niet op de goede manier aanpakt dan kan het misschien erg lekker voelen om dat “eventjes te doen met elkaar”, maar dan werkt de korte termijn proces vaak tegen de effectiviteit op de lange termijn. Dus laat me helpen om het proces zo efficiënt mogelijk te stroomlijnen zodat we kunnen proberen om er een gezamenlijk proces van te maken.

Mèt de persoon met zorgwekkend gedrag en niet alleen maar tegen het “gebruik”.


Daarvoor heb ik de nodige informatie van je nodig:
Weerstand en pijnlijkheden

Laten we duidelijk zijn: een intervention plannen is lastig. De morgen/middag/avond zelf, die valt meestal -zeker bij een intervention light– meestal erg mee. Maar de aanloop daar naartoe is soms knap lastig.
Wat je namelijk in 99% van de gevallen tegen zult komen, dat is de schaamte die bijna altijd rond verslaving speelt (of ie nou overschreeuwt wordt of niet). Die schaamte is natuurlijk onterecht want er is geen sprake van schuld o.i.d. bij verslaving. Maar het is wel logisch. Als je regelmatig meer gebruikt dan dat je van plan was, dan is er bijna altijd wel een periode waarin je probeert te minderen maar dat het niet lukt. Dat voelt voor bijna iedereen schaamtevol als je niet doet wat je denkbrein aangeeft maar wat je hongerbrein je zegt. Het gevolg daarvan is dat mensen door die schaamte dingen gaan doen die (achteraf gezien) niet altijd even handig waren. Het is gewoon pijnlijk als het duidelijk aan het worden is dat jij/jullie je misschien toch wel terecht zorgen maken in die richting. Het is gewoon heel moeilijk als je merkt dat vrijwel al de mensen die je vroeger dierbaar waren zich zorgen maken over de manier waarop jij jouw leven leidt.
Mensen kunnen daardoor boos worden, manipulatief, depressief, wanhopig. Mensen kunnen verwijt voelen of zelf gaan verwijten als zij tegenkomen dat jij je zorgen maakt. Die schaamte die zingt soms ook on-uitgesproken om iemand heen en dat maakt dat mensen zich vrijwel altijd ook over schamen om er over te beginnen. Dat maakt dat mensen eigenlijk al een poosje bezorgd zijn maar dat het moeilijk voelt om die zorg uit te spreken en dat komt dan wel in één keer bij elkaar.

Niet zelden zie je dat er door dit soort dingen ook ‘kampen’ ontstaan. Mensen die vinden dat je het er niet over moet hebben em mensen die “meer van de situatie weten” dan anderen maar die de mond gesnoerd werd door geheimen, soms zijn er mensen die allemaal helemaal weten hoe het moet en wat er moet gebeuren (soms met schrikbarend weinig onderbouwing -iedereen heeft een mening-), soms zijn er mensen die vinden dat zij zelf eerder hadden moeten reageren waardoor ze nu heel stellig reageren, vaak zijn er geheimen, vaak is er opgespaarde teleurstelling, soms is er scape-goating, soms is er het verwijt van enabling, soms is er co-verslaving (mensen die verslaafd zijn aan de verslaafde) en dat begint dan allemaal ineens duidelijker te worden als je de dingen met elkaar begint te bespreken.
Dat is eigenlijk altijd pijnlijk en geeft vervelende gevoelens. Als je daar te heftig in gaat dan zie je soms dat mensen van zich af beginnen te trappen. Jammer want het enige waar het om moet draaien is:

“we houden zo veel van elkaar dat we maar het beste samen de problemen onder ogen kunnen zien. Samen met een professional is dit goed te tackelen maar als we het balletje gewoon door laten rollen dan rolt het verder naar beneden…”


Prijsstelling

Flexibel werk geeft flexibele prijzen maar afhankelijk van bovenstaande factoren kan de prijs variëren tussen 250,= en 650,= euro.

Neem contact op met Hans* om te overleggen wat uw wensen en wat uw mogelijkheden zijn.

Contact met Hans


Andere ‘intervention’ teksten:

en ook:

Of als je het hier eens over wilt hebben laat het me even weten:


PraatmetHans.nl

Last van verslaving? PraatmetHans .nl