3MMC… of 3-Methylmethcathinone

3-Methylmethcathinone

De ‘aanbevolen’ hoeveelheden van 3MMC ligt tussen de 50mg tot 300mg. De opwekkende werking staat voorop bij gebruik minder dan 100mg en boven de 125mg ontstaat een meer ‘spacende’ werking. Je hoeft uiteraard niet in één keer te doseren, dat kan in kleinere stapjes. Wanneer je meer dan een gram gebruikt, dan loop je kans op pijnklachten her en der in het lichaam, hartkloppingen en een gevoel van angst en depressie dat een paar dagen kan aanhouden.
Het effect houdt aan tot een uur of vier na de ‘inslag’ van het gebruik (houdt rekening met soms langzamere darm opname) en is rond een uur of zeven uitgewerkt.

3MMC of 3-Methylmethcathinone is een isomeer van Mephedrone en heeft een werking als stimulerend middel (opwekkend) en werkt empathogeen (contactbevorderend).

Inname: Je kan 3mmc slikken of snuiven. Zoals altijd komt de werking harder binnen bij het snuiven dan bij het slikken. Dat maakt het heftiger en duidelijker, aan de andere kant lijkt er wel een verschil te zijn van persoon tot persoon in de reactie op het middel.
Dat maakt het wel vervelend als je geslikt hebt en het nog niet helemaal duidelijk is welk deel nou al in je bloed zit en welk deel nog in je maag en darminhoud rondhangt, klaar om te worden opgenomen door de darmen.
Het snuiven is overigens best behoorlijk pijnlijk (en dat verraadt al de schade voor de neusslijmvliezen)

Oh, en dat je neusslijmvliezen stuk zijn, dat was je al wel bekend toen je het snoof. Wat kapot is heeft nou eenmaal tijd en rust nodig om te herstellen.


Gewenste gevolgen:

 • Het geeft energie en een sterke euforie (een gevoel van fun en fijn) het gevoel van het “in slaan” is met name bij de eerste dosis groot.
 • De beleving ervan zit in de hoek van amfetamine en MMDA, een beetje tussen de “uppers” en de “trippers” in. Je bent energiek en je hebt zin om te bewegen en stilzitten is vervelend.
 • Seks kan leuk zijn. Je hebt er in ieder geval de energie voor hoewel zeker niet iedereen er de erectie voor heeft (met name niet als je wat meer hebt gebruikt)
 • Ervaringen worden wat versterkt gevoeld (zowel in de leuke richting als in de onprettige richting.
 • Mensen voelen zich vaak wel communicatief (vergelijk MDMA)inname

ongewenste gevolgen:

 • hartkloppingen. Het hart slaat sneller en er lijkt een extra risico op hartritmestoornissen (die schijnbaar ook lastiger te reanimeren zijn)
 • er zijn discussies die (gefundeerd!) zeggen dat er een cardiotoxisch effect te verwachten is door de uitwerkingen als 5-HT2B receptor antagonist
 • loopneus bij snuiven
 • Veel mensen die hun avonden alleen met middelen gebruik leuk kunnen maken zullen dit een nieuwe uitdaging vinden maar het kan maken dat je jezelf alleen maar verder afhankelijk maakt van chemicalien om het leuk te kunnen hebben met je vrienden.
 • het bekende tandenknarsen van de gebruiker (terminologie: “bruxisme”) -kauwgum bij de hand hebben is een goed idee-
 • problemen met slaap
 • angst- en paniekaanvallen: zoals bij ieder stimulerend middel bestaat de kans op angst en paniek (en het vervelende is dat deze klachten als het ware ‘door kunnen lopen’ ook als het middel inmiddels al lang is uitgewerkt. Paniekaanvallen hebben namelijk de vervelende eigenschap om “angst voor de angst” te laten ontstaan)

Read:


Als je me naar aanleiding hiervan iets wilt zeggen of vragen, laat me dat even weten:


Aan de slag?: Praat eens met Hans .. *klik*
Of eerst eens een kopje koffie drinken om je te informeren?

• Zie FAQ’s •

Gratis en zonder verplichtingen
zelfs geen emailadres als je niet wilt 🙂

PraatmetHans.nl


 

2 gedachten over “3MMC… of 3-Methylmethcathinone

  • 3MMC is een drug met vrij sterke lichamelijke componenten en veel mensen hebben de neiging om ‘bij te gebruiken’. Dat is sowieso af te raden bij deze drug als je wilt slapen.
   Sommige mensen zweren bij een jointje om de restjes van het gebruik weg te werken als het ‘na hangt’. Maar basically is het vooral handig dat je jouw gebruik wijs inzet. Dus zorgt dat je de top hebt op het moment dat je ‘m wil en dat je de tijd hebt om vervolgens tot rust te komen.

   Als je de naklank niet te hard wilt horen, dan moet je niet te hard op de klok slaan…

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.