Poppers: 1e hulp bij ongelukjes

Question:
Mijn neus is helemaal korsterig na het gebruik van poppers…
Answer:
Het meest voorkomende ongelukje bij het gebruik van Poppers is dat je het in je gezicht of op je huid krijgt. En laten we even duidelijk zijn: je kunt lak afbranden met dat spul!
Poppers worden verkocht in een flesje dat je open kunt schroeven zodat je er met je neus boven kunt hangen en de dampen kunt opsnuiven.
Dus nog even nog een keer verduidelijken(!)* poppers moet je niet willen gebruiken als een inhaler!..

Bij een inhaler probeer je vloeistof in je neus te verstuiven, bij poppers wil je dampen inhaleren.


Werking van Poppers

Poppers staan bekend dat ze de bloeddruk verlagen en een spier-ontspannende werking hebben. Het inademen van de dampen zal de het glad spierweefsel rond de bloedvaten in je lichaam ontspannen waardoor die zich verwijden. Dat zorgt voor een kort ontspannen gevoel. Je hart zal even sneller kloppen waardoor er waarschijnlijk een golf van warm gevoel door je heen slaat.

Let wel op dat je poppers niet moet willen gebruiken in combinatie met erectiemiddelen zoals viagra of kamagra. Zowel deze erectiemiddelen als poppers hebben beiden een bloeddrukverlagende werking. Combinatie van beide middelen kan dit radicaal versterken, met zelfs bewusteloosheid als gevolg.

De bloeddrukverlaging zorgt even voor het ‘uit’ zetten van je denk-brein en laat je zo even enorm stilstaan bij je beleving van je lichamelijke ervaringen. Op deze manier kan het tijdens seks het orgasme versterken en verlengen… als je een goede timing hebt. Of je kan het gevoel van ‘binnen dringen’ versterken. Door het spier-ontspannend effect zullen ook de kringspieren in de bekkenbodem ontspannen waardoor bijvoorbeeld anale seks makkelijker gaat.
…Poppers wordt dus nogal eens gebruikt tijdens seks, ja.


Ongelukjes bij Poppers

Probeer voor ‘het moment supreme’ op een ander moment even uit wat de reactie van jou (en van jouw partner) is op poppers. Sommige mensen hebben namelijk in één keer een knallende koppijn waardoor de kans op leuke seks wel gelijk in één keer helemaal nul is.

Poppers wordt verkocht in een flesje waar je de deksel vanaf kunt schroeven om de damp uit het flesje vrij te laten komen. Daarbij gaat het nogal eens mis. Want het is best lastig om dat flesje goed rechtop en stil te houden als je… uhhmmmm als jouw aandacht ‘elders is’, als en er “van allerlei bewegingen om jou heen, of ìn jou plaats vinden”.

Hans is een openminded en Kink Aware therapeut die je graag helpt om je leven leuk, je seks spannend te maken als je merkt dat ‘chem-sex’ toch stiekem een probleem aan het worden is.
Neem even contact op bij vragen

De dampen uit het flesje opsnuiven is best een lastige beweging, als je dat nog nooit gedaan hebt. Dan is inderdaad zo’n poppers-‘amulet’ (een klein containertje dat je om je hals draagt)* met een beperkte hoeveelheid poppers op een watje wel handig.
Een andere oplossing is ook wel het gebruik van een (gas)masker (met dus een grotere afstand tot de poppers-vloeistof) maar daarbij moet je wel opletten dat het niet te veel wordt (en bij gebruik in een masker dus: NEE, niet op je rug gaan liggen en je hoofd achterover laten vallen in je orgasme-roes… zodat de poppers over je gezicht loopt -en als je dat wel doet: gelijk afspoelen met veel water!-)

Een risico van maskers is wel een grotere kans op overdosering als je zelf flauw valt en dus de dosering niet meer kan doen. Een overdosis kan tot hypotensie (lage bloeddruk) en zelfs shock leiden.

Poppers moet je niet willen drinken! Daardoor ontstaat namelijk een overdosering die tot coma kan leiden en zonder medisch ingrijpen zelfs dodelijk kan zijn. En niet alleen dat: drinken etst ook nog een keer de slokdarm open.


Chemische verbranding van de huid

De agressieve stoffen in de poppers-vloeistof brandt namelijk in, in huid en slijmvliezen.
Een chemische verbranding is echt een heel andere verbranding dan een verbranding door temperatuur, net zoals een zonnebrand-verbranding iets heel anders is dan een verbranding door kokend water. Koelen met ijs heeft dus echt geen enkele zin. Gelijk afspoelen met water wel! Liefst dus vóór dat de bijtende stof echt in de huid brandt. Want dat heb je namelijk niet gelijk door…

Maar ja, waarschijnlijk ben je -gelijk nadat je die poppers in je neus gekregen hebt- even bezig met hele andere lichaamsdelen dan je neus… 😉 Dus mensen hebben vaak even niet door dat zij hun slijmvliezen of hun neus inmiddels ‘ingebrand’ hebben. Dus dan blijft inderdaad niks anders dan even spoelen met water (als het al niet verdampt is) en vervolgens in de weer met genezende cremetjes als uierzalf en/of andere verzachtende dingen als calendula zalf enzo.

Veel plezier enne… drugs are bad mmKay?
(maar dat had iedereen vast al voor zichzelf onderzocht… en dus ook hoe je het leuk kan houden… toch?)


leesvoer

Hans West

Integrative Addiction Coaching sinds 1996. Als je geen zin hebt om in de boeken terecht te komen als “verslaafde”, als je wilt dat ik langs kom bij jou i.p.v. je te moeten aanmelden bij instanties… Als je jouw leven zelf in de hand wilt gaan nemen.

(aanvullende theorieën te vinden op West-coaching.nl*)

Mijn vraag aan jou:

Als jij iets hebt gehad aan dit artikel, of jij weet iemand die hier iets aan zou kunnen hebben: gebruik dan de social media sharing-buttons hier beneden om het onder de aandacht van mensen te brengen die er óók iets aan zouden kunnen hebben.


Als je hierover meer wilt weten of als je het hier wat uitgebreidere over wilt hebben met me, laat het me even weten:

cupofteacupofcoffee

…als je eens (eventueel anoniem) wilt praten
bij een kopje thee of koffie?..
dat kan!*


Zelf aan de slag?: Praat eens met Hans .. *klik hier*

Of -als gezegd- drink eerst eens samen met Hans een kopje koffie* om je te informeren?

• Zie FAQ’s •

Gratis en zonder verplichtingen


zelfs geen emailadres als je niet wilt 🙂

PraatmetHans.nl

Last van verslaving? PraatmetHans .nl

Dit bericht werd geplaatst in poppers, seks, verantwoord gebruik, vragen en getagged , , , door HansWest . Bookmark de permalink .

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Een gedachte over “Poppers: 1e hulp bij ongelukjes

  1. De Vraag (naar aanleiding van): “Wat aan te raden als je sinussen ‘verbrand’ zijn door teveel poppers? Welke neusspray of zo is best te gebruiken?”

    Daar kan ik helaas weinig over zegen zonder onderzoek te hebben gedaan naar de diepte, en de ernst van de schade.Waarschijnlijk zit er niet veel anders op dan ‘met de billen bloot gaan’ en naar de (huis)arts zodat er een goede diagnose gesteld kan worden.De meeste neussprays zijn juist eerder gericht op het ‘dicht branden’ van de neusslijmvliezen.. en dat is ongeveer het laatste dat je nodig hebt op beschadigde slijmvliezen.Je kunt natuurlijk spoelen (opsnuiven) met kamille of andere huishoud middeltjes (thee lepel zout op een kopje om het minder scherp te maken). Maar ik weet niet of je daar ver genoeg, tot aan de aangedane sinussen komt.

    Laat de huisarts met je meedenken (of zoek een huisarts die je wel vertrouwt)

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.