Complimentjes zijn lekker…

Terzijde

Soms krijg je een complimentje… en dat is gewoon lekker 🙂

Sinds mijn aanmelding bij de Jellinek dronk ik geen druppel meer, ik sta nu dus een jaar droog. Met andere woorden: ik kan de rol van richtingaanwijzer wel op mij nemen. Ik heb telkens erg genoten van je presentaties, je deed het voortreffelijk, en ik sta dan ook open voor elke suggestie die je **privacy** misschien hebt. Ik zeg erbij: in principe luister ik nooit naar iemand, maar voor jou maak ik graag een uitzondering.

Dat vind ik nou nog eens een leuk compliment. Want ik ben best vaak enthousiast over eigenwijsheid…

Zolang je het maar schrijft als eigenWIJSHEID! 🙂

Naar aanleiding van: De moordenaar die alcohol heet, door Sophie Lodewijks

Terzijde

De moordenaar die alcohol heet, door Sophie Lodewijks

SophieLodewijksIk klop mij niet op de borst. Ik ben gewoon bang. Al sinds ik 18 was en op T.V. iemand heb horen vertellen dat zijn leven verwoest was omdat hij iemand invalide had gereden na een aantal glazen bier… en dat hij nooit zeker zal weten of hij niet sneller had kunnen reageren als hij dat bier niet had genoten.
Daar en toen ben ik dus bang geworden. Natuurlijk heb ik wel nagedacht over de vraag of “er nou ècht niet eens eentje mag” (zoals dat mij sindsdien misschien wel vijfhonderd keer of meer is gevraagd door automobilisten met een glas in hun hand).
Lees verder

Rob Ford gaat afkicken zonder zijn campagne te onderbreken

Terzijde

Vraag: Rob Ford (de stevige blonde burgermeester van Toronto die naar eigen zeggen “issues” en “een probleem met alcohol” heeft, gaat afkicken. Over de verslaving, daar verschillende de meningen nogal over. Maar als verslavingen worden alcohol, cocaïne en crack wle genoemd genoemd.
Een goed idee, denk ik. Want hij hij heeft een vurige presentatie (niks mis mee denk ik) maar doordat hij zijn boosheid niet kan beteugelen maakt hij zichzelf soms ronduit belachelijk.

Mijn vraag aan jou: Wat vind jij van de duur?

Dat hij besluit af te kicken… Goed plan! Laat ik zeggen:
Lees verder

He he, gaandeweg zegt zelfs de Amerikaanse politiek iets zinnigs over alcohol en cannabis #Obama

Terzijde

He he, gaande weg laat ook de Amerikaanse politiek gaandeweg het idiote idee los over de schadelijkheid van cannabis (in relatie tot alcohol). Obama geeft gewoon toe cannabis gerookt te hebben zonder de onzin van “I did not inhale” wat we eerder in de Amerikaanse politiek zijn tegen gekomen.

NOS: http://nos.nl/artikel/599633-obama-wiet-alcohol-even-gevaarlijk.html Lees verder

Colorado legaliseert Cannabis

Terzijde

Colorado (USA) heeft de slimme stap gezet om cannabis niet alleen te gedogen maar zowel gebruik als productie gewoon te legaliseren.


Gevolg: de politie heeft ineens meer tijd vrij om zich met criminaliteit bezig te houden. En de staat verwacht tientallen miljoenen aan extra inkomsten door belasting heffing. Verder mag verwacht worden dat de kwaliteit van de verkochte vannabis verbetert omdat minder gebruik gemaakt zal worden doordat ook de productie gelegaliseerd is .Dat maakt dat dee bedrijfsvoering normaliseert en onverantwoorde meststoffen en pesticiden zullen niet langer gebruikt worden

commentaar: Nederland heeft lang gezegd dat ze die stap ook wel zouden willen zetten maar dat dit niet kon in verband met de internationale partners zoals de USA…

rechts ingehaald zou ik zeggen

Eigen Bijdrage 2013?

Terzijde

VVD en PvdA zijn druk bezig met het formuleren van de wensen van een nieuw kabinet.
En het lijkt er op dat zij mogelijk de Eigen Bijdrage GGz in 2013 weer gaan afschaffen.
Gisteren hebben de partijen een voorlopig plan gepresenteerd: een Deelakkoord. Hierin is tot nu toeopgenomen dat de Eigen Bijdrage voor Behandeling volgend jaar weer wordt afgeschaft. Mogelijk verdwijnt ook de Eigen Bijdrage Verblijf.
Het schrappen van de Eigen Bijdrage maakt onderdeel uit van de begrotingsbesprekingen voor 2013. Deze week zullen de fracties in de Tweede Kamer de begroting bespreken in de Algemene Beschouwingen. Pas na afloop van de Algemene Beschouwingen weet NL zeker of de beide
eigen bijdragen verdwijnen.

… to be continued

Feesten gaat beter zonder alcohol zegt prins Carnaval van Oldenzaal

Terzijde

Carnaval Tarazona1

Image via Wikipedia

Als je denkt dat echt ie-der-een alcohol drinkt op het carnaval feest, dan misschien dit jaar eens een keer naar Oldenzaal?
De prins carnaval zèlf van Oldenzaal dit jaar, Erwin Brookhuis, viert al jaren lang carnaval zonder alcohol. Gewoon omdat hij er niet van houdt, niet eens van bonbons met alcohol er in. en het effect daar is hij ook helder over. Hij zegt: “ik drink veel liever water water, IK kan het de hele avond volhouden terwijl de rest om mij heen wegvalt”…

“De hypocrisie van de achterdeur”, #Spong over de #Wietpas

Terzijde

Advocaat Spong - De hypocrisie van de achterdeurStraks wordt in Felix Meritis het nieuwe boek van advocaat Spong gelanceerd: “De hypocrisie van de achterdeur”, waarin hij helder uiteen zet hoe het invoeren van een wietpas in wezen natuurlijk het verkwanselen is van rechten. Want in wezen is dat ook een criminele activiteit natuurlijk, omdat de overheid ineens helpt met het opzetten van clubs waarin illegale dingen gebeuren. Want, hoe wonderlijk ook -als je de schadelijkheid en verslavende capaciteit van cannabis vergelijkt met bijvoorbeeld alcohol-, cannabis wordt misschien gedoogd maar is nog altijd illegaal.
Lees verder

Oranjebitter duurt korter omdat…

Terzijde

Nederlands: Rotterdam, Zandstraat. Memorial &q...

Nederlands: Rotterdam, Zandstraat. Memorial “Louis Davids” van Mathieu Ficheroux. Rotterdam/The Netherlands. (Photo credit: Wikipedia)

Ik ben niet zo’n voetbalfan, dat geef ik toe. Louis Davids (1883-1939) had het al over 22 mannen in d’r Jansen & Tilanus en zo kijk ik er ook een beetje tegenaan. Misschien is het daarom dat ik het interessant vind dat ik van die hele oranjegekte eigenlijk nauwelijks meer iets zie. Her-en-der hangen nog wat vergelende vlaggetjes.
Een enkeling die geïnteresseerd is in het spel, die kijkt nog naar de dingen die andere landen doen. Maar wij?

Wij zijn onze reden kwijt om te feesten…

Lees verder

www.thispellet.com #thispellet

Terzijde

thispellet..jpg

This Pellet of yours, to help yourself remind what is important to you

This Pellet.com©
Eem reminder aan jezelf.
Omdat het gedoe van het dagelijks leven soms maakt dat je de belangrijke dingen uit het oog verliest…

How to:
Pak een stickit papiertje en scheur het middendoor. Leg de ene helft apart voor morgen en bedenk even wat er eigenlijk werkelijk toe doet voor jou vandaag!
Vouw het halve papiertje dubbel en bedenk je wat jij praktisch belangrijk wilt maken deze dag, deze week, deze maand. Waar wil jij mee op je revers lopen? Want natuurlijk vragen mensen af-en-toe:
“wat is dat voor propje?” (engels “what’s with this pellet?”) Lees verder

nav Paus Benedictus XVI -’n kwestie van perspectief-

Terzijde

Naar aanleiding van http://bit.ly/bbf2km maak ik mij even hardop echt kwaad over deze overtreffende trap van ontkenning.
Paus Benedictus XVI waarschuwt Engeland met wel héél erg originele teksten. Hij benadrukt dat het een land is dat gebouwd is op “christelijke fundamenten”(en vergeet daarbij even dat het ’t eerste land is dat zich met de Engelse kerk nogal bloederig van het katholicisme los moest maken) en hij waarschuwt dat het land “dreigt ten prooi te vallen aan agressieve vormen van secularisme”.  En het voorbeeld dat hij dan durft te kiezen zijn de nazi’s, “tegen wie de Britten zo moedig vochten” en “wier tirannie als doel had god uit de samenleving te bannen en onze sympathie ten opzichte van velen, in het bijzonder de joden, te onderdrukken.” Lees verder

politici, verzekeraars en menselijk leed

Terzijde

Het grote snoeien is begonnen…
Als je dacht dat we bezuinigd hebben in de afgelopen crisistijd, trek dan niet alleen je broekriem aan, trek je veiligheidsgordel strak.

Overal in de psychiatrie en de verslavingszorg is hetzelfde geluid te horen: De productieplafonds maken dat vrijwel overal de voordeuren dichtgaan (productieplafond… lees: méér cliënten/patiënten mag u niet behandelen… ja, ’t màg natuurlijk wel maar dan doet u het gewoon gratis in uw eigen tijd omdat u zo betrokken bent bij uw klant). Instellingen zitten eerst maar eens geschrokken te kijken of dat er eigenlijk wel geld binnen komt voor de mensen die al binnen zijn. En daar komt het tweede deel van de tang overheen: u krijgt niet meer wat u vroeger kreeg voor een behandeling. Dus waar alles duurder wordt komt er minder geld binnen voor het bewaren van de kwaliteit. Lees verder

de tegenpartij

Terzijde

de tegenpartij en de PVV

Ik hoor hoe, op TV, zich al een heel stel Limburgers zich staan te schamen omdat zij PVV gestemd hebben, achteraf gezien niet zozeer omdat zij vóór de PVV waren maar omdat zij een TEGEN-geluid wilden laten horen aan het CDA.
Als ik dat hoor dan denk ik echt dat ons kiesstelsel enorm geholpen zou zijn als we zowel een VOOR- als een TEGEN-stem zouden kunnen gaan geven.

Sommige mensen zijn nou eenmaal beter in “tegen” zijn dan in “voor” zijn (Timothy Leary).

Wanneer we deze mensen geen tegenstem geven zullen zij stemmen op de tegenpartijen. Geven we een mogelijkheid tot “tegen” stemmen zonder dat we daarbij de anti-hleden in het zadel helpen dan zouden we het politiek bestel een groot plezier doen.. blijkt dus achteraf.
Aan de informateurs en formateurs om daar dan rekening mee te houden. Op dit moment is er immers ook niet direct een rechte relatie tussen het aantal stemmen en de uiteindelijke regenten.

Plotseling en onvoorbereid invallen

Terzijde

Plotseling en onvoorbereid invallen om een Atemtherapie Wochenendeseminar am Europäisches Zentrum für Psychosomatische Gesundheit te geven. Inhoud en presentatie, persoonlijlk zinvol en professionele bruikbaarheid door 18 psychologen en psychotherapeuten gemiddeld met 90% beoordeeld.
Ik rij trots naar huis!