Zelf-controle: tips van elkaar, voor elkaar

Mensen zijn er veelal van onvertuigd dat alleen abstinentie een mogelijkheid is om een verslaving te controleren. De wetenschap laat anders zien!
Laat ik duidelijk zijn: voor sommigen is dat zo! En dan is dat een goede weg want het is véél beter dan verpieteren in een verslaving. Maar geldt dat wel voor iedereen? Natuurlijk kan je zeggen: “jij bent niet ‘echt’ verslaafd” als je niet op mijn manier verslaafd bent…
Maar 80% van de mensen met een verslavingsprobleem herwint controle zonder behandeling van een officieel instituut, met behulp van zelfhulp en met hulp van goeie mensen en handige contacten.

Tips uit de praktijk voor zelfcontrole.

Als je ziet hoeveel mensen echt “te veel drinken” volgens de World Health Organisation en als je kijkt hoeveel mensen behandeling zoeken, en als je daar dan het groepje mensen vanaf trekt dat nooit behandeling heeft gehad en dat gestorven is aan hun verslaving… dan moeten er dus honderduizenden, bijna een miljoen mensen -alleen al in Nederland- rondlopen die zonder diagnse “verslaving” in hun hun EPD hun (beginnende) verslaving onder controle hebben gekregen. Een aantal zal dat inderdaad gedaan hebben door helemaal te stoppen op eigen kracht, een waarschijnlijk nog veel groter aantal op basis van zelfcontrole door handige leefregels.

Er zijn andere manieren…
Met elkaar wil ik zoeken naar andere manieren en die verzamelen.
Dus als jij vanuit jouw eigen praktijk dingen hebt uitgevonden die voor jou werkten: doe andere mensen (en jezelf?) een lol en mail me jouw persoonlijke methode zodat we die erbij kunnen zetten*.

Alvast bedankt!
Hans

Geef hier jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.